Kultura

Izložba prvih deset godina Vokalne grupe Konstantin u Domu Vojske

Svoju prvu deceniju rada vokalna grupa Konstantin iz Niša obeležiće gala koncertom u Domu Vojske, u petak 2. novembra od 20 časova.

Koncert prati i izložba koju od danas do subote, 3. novembra, građani mogu pogledati svakog dana od 10 do 21 čas u belom holu Doma Vojske. Čine je nagrade, dioplome, pohvale, darovnice, fotografije, članci i ostala priznanja koja su se našla u riznici niške vokalne grupe Konstantin.

To je omaž našoj prvoj deceniji rada. Kroz ovu izložbu mlađa publika će nešto saznati, a oni stariji će se podsetiti na sve što smo prošli zajedno sa njima u prvih deset godina. Izložba je inače tako i osmišljena, da u pet dana, koliko će trajati, otkrije 10 godina entuzijazma, velikog prijateljstva i pozitivne energije jedanaestorice različitih ljudi, ali suštinski istih, okupljenih oko iste ideje bavljenja umetničkom muzikom”, kaže Marko Milanović član Vokalne grupe Konstantin.

Vokalna grupa Konstantin je pre dve nedelje promovisala svoj album prvenac “U cik zore još se peva”, u izdanju PGP RTS, a jedna od pesama sa albuma ovih dana dobila je i svoje video izdanje.

Spot smo snimali u Boki Kotorskoj, što nas je vratilo na naše početke, kada smo na Međunarodnom festivalu klapa u Perastu, osvojili prvu nagradu i zavrteli točak. Posle deset godina ponovo smo se našli na istom prostoru gde smo snimali materijal za tri spota, ali smo prvo ekranizovali “Serenadu o ljubavi”. To je na neki način zaokružilo priču o prvoj deceniji Konstantina”, navodi Marko.

Karte za koncert su u prodaji na blagajni Doma vojske, a uz kartu moguće je kupiti i album prvenac Vokalne grupe Konstantin.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com