Kultura

Izložba “Black hands” pretvara tvrđavski most u javnu scenu

Most ka niškoj Tvrđavi prvi put biće iskorišćen kao javna scena u subotu, 30. juna kada će se na ovom mestu održati samostalna izložba slika Jelene Marković. Početak izložbe zakazan je za 20 časova.

Zamisao našeg poznatog arhitekte Hadži Ivana Redija između ostalog je i da ova izložba ne bude klasičnog karaktera, već da se inovativnim pristupom i kombinacijom drugih grana umetnosti, muzikom i plesom, zaokruži performans.

Jelena Marković rođena je 1994. godine. Završila je srednju Medicinsku školu, zatim upisuje arhitekturu na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu, a sada se nalazi na master studijama. Crtanjem i slikanjem se bavi od malih nogu, a pre godinu dana ozbiljnije se posvetila tome. Imala je prvu zapaženu izložbu crteža u Deli prostoru. Sebe iskazuje na veoma specifičan način, kroz crtanje crno-belim nijansama, sa nekim detaljima koji se ističu u boji. Bavi se i dizajnom enterijerera, kao i crtanjem za industriju video igara.

Pokreće je želja da napreduje i jednog dana bude uspešna u onome što radi. Želi da svaki sekund iskoristi za usavršavanje. Voli kreativne ljude koji su uvek za neku akciju. Voli promene. Voli vrućine i more. Veruje u sebe jer smatra da niko neće verovati u tebe više nego ti sam kao i da pozitivan stav privlači pozitivnu energiju koja sa sobom nosi mnoštvo dobrih ishoda. Srećnom je čini kada se njen vredan rad i trud isplati, kada ga neko ceni i uoči talenat.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com