DruštvoKultura

Ivanu Mišiću nagrada na bijenalu pozorišnih plakata u Poljskoj

Ivan Mišić, grafički dizajner iz Kruševca, koji živi i radi u Nišu, dobio je treću nagradu na međunarodnom bijenalu pozorišnih plakata u poljskom gradu Žešovu.

Nagrada mu je na, 16. međunarodnom bijenalu, uručena za dizajn pozorišnog plakata na temu “Faust”.

“U utorak sam dobio vest da sam dobio treću nagradu na bijenalu pozorisnog plakata u gradu Žešovu u Poljskoj. Dobio sam nagradu za dizajn pozorišnog plakata, a u finale sam ušao sa 2 plakata, jedan na temu Fausta i drugi na temu Antigone.
Ovo je moja deseta nagrada” rekao je Ivan.

Bijenale se održava u okviru međunarodnog festivala umetnosti TRANS/MISIJE koje obuhvata niz događaja u šest država i to u Poljskoj, Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj, Ukrajini i Litvaniji.

Foto: Agencija Gazeta

Kratka biografija:

Ivan Mišić, rođen je 29. januara 1987. godine u Kruševcu. Godine 2006. završio je srednju Umetničku školu u Nišu, na odseku za grafički dizajn. Osnovne studije grafičkog dizajna je završio 2010. godine na Filološko umetničkomfakultetu (FILUM) u Kragujevcu, na odseku za primenjenu umenost, kao najbolji student. Godine 2011. Završava master studije na istom fakultetu. Od 2008. godine radi u Dizajn Studiju Box u Kragujevcu kao saradnik na projektima iz grafičkog dizajna. Sarađivao je na više projekata sa Studentskim Kulturnim Centrom Kragujevac u periodu od 2008. do 2010. godine. Od 2011. godine radi kao grafički/web dizajner u švajcarskoj kompaniji Horisen, a od kraja 2015. radi kao User Interface dizajner i ilustrator u kompaniji Webelinx u Nišu.

U samom finalu je bilo 95 autora iz celog sveta sa 148 plakata. U glavnoj selekciji našla su se dva Ivanova plakata Antigona i Faust. Postavka plakata je u pozorištu Vanda Šemaškova u Žešovu.

“Ova nagrada mi dosta znači, jer je reč o jednom velikom međunarodnom festivalu. Ipak se radi o bijenalu sa dugom tradicijom i smatram da je ovo jako bitna stvar za moju karijeru” istakao je Ivan.

Ivan radovi su mogli da se vide nа preko četrdeset izložbi u zemlji i inostrаnstvu, pored ostalog i na velikim grupnim izložbаmа, bijenаlimа i trijenаlimа grаfičkog dizаjnа i ilustrаcije u SAD-u, Rusiji, Kini, Tаjvаnu, Frаncuskoj, Meksiku, Ukrаjni, Poljskoj, Itаliji, Jamajci, Kipru i nа prostoru bivše Jugoslаvije.

Autor je pet samostalnih izložbi na kojima je predstavio radove na polju pozorišnog i kulturološkog plakata. Dobitnik je desetak domaćih i međunarodnih nagrada od kojih se izdvajaju tri Sterijine nagrade za pozorišni plakat.

Ivanove radove možete pogledati na stranici: https://ello.co/ivanmisic

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com