Društvo

Italijanima penali zbog novog Kliničkog centra

Ministarstvo zdravlja razmatra mogućnost da italijanska firma „Inso”, kao glavni izvođač radova, snosi finansijske posledice zbog kašnjenja radova na novom Kliničkom centru, koje će biti duže od godinu dana, prenosi politika.rs.

Od glavnog izvođača radova na Kliničkom centru Niš, italijanske firme „Inso”, Ministarstvo zdravlja će tražiti da plati penale zbog kašnjenja sa završetkom gradnje, onako kako je predviđeno ugovorom, potvrđeno je „Politici” u ovom ministarstvu, bez preciziranja o kojoj sumi je reč.

U ministarstvu se ograđuju da će za ovom opcijom posegnuti tek posle konsultacija sa Radnom grupom pri Kancelariji za javna ulaganja.

Prema uobičajenoj praksi, iznos penala je 10 odsto od ukupne vrednosti potpisanog ugovora. Vrednost građevinskih radova na ovom objektu je blizu 32 miliona evra. Italijanski „Inso” je dao najbolju ponudu na tenderu koji je Ministarstvo zdravlja sprovelo 2013. godine, po pravilima Evropske investicione banke, koja je odobrila kredit.

Prvi projektovani rok za završetak radova bio je oktobar 2016, zatim je otvaranje prolongirano za 27. mart, a onda je u maju ove godine ministar zdravlja Zlatibor Lončar obelodanio da „crvena vrpca” neće biti presečena ni krajem maja, uprkos obećanjima.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com