Sport

Iskusni Drinčić stigao na Čair

Fudbalski klub sa Čaira angažovano je veliko pojačanje u veznom redu na početku tekuće sezone. Iskusni Nikola Drinčić stigao je danas u niški klub, a njegovo bogato igračko iskustvo značiće Radničkom u predstojećim izazovima.

Drinčić je igrao za mladu reprezentaciju Srbije sa kojom je bio drugi na Evropskom prvenstvu za mlade 2007. godine, dok je u seniorskoj konkurenciji nastupao za reprezentaciju Crne Gore.

Osim reprezentativnih, beležio je uspehe i u dresovima velikih domaćih i inostranih klubova. Posle juniorskog staža u Partizanu fudbalsku karijeru počinje u Teleoptiku, nakon čega je potpisao profesionalni ugovor sa Partizanom ali kako u tom momentu nije uspeo da se izbori za mesto u prvom timu “crno-belih”, otišao je na pozajmice – prvo u subotički Spartak, a posle i u Budućnost Banatski Dvor.

Zatim se otisnuo u inostranstvo, gde je nastupao za turski Gazijantep, a potom i za ruski Amkar iz Perma, gde je stekao potpunu afirmaciju. Dobre igre u Amkaru su ga odvele u Spartak iz Moskve, ali je zbog teške povrede u ruskom gigantu upisao samo četiri nastupa. Od 2011. postaje član Krasnodara, da bi se na polusezoni 2013/14. vratio u Partizan.

Narednih godinu i po dana Drinčić ostaje u Partizanu, s kojim osvaja titulu prvaka Srbije u sezoni 2014/15. 

Za godinu i po dana u Partizanu, Nikola Drinčić je odigrao 36 prvenstvenih utakmica i postigao 5 golova, a nastupao je i u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, kao i u grupnoj fazi Lige Evrope, a ovo značajno iskustvo igranja evropskih mečeva primeniće i u Radničkom u kojem već naredne sezone planiraju bolji plasman.

Igrao je potom za Makabi Haifu, Rad i Čukarički, gde je sarađivao sa sadašnjim trenerom Nišlija.

“Ovim potpisom prvi čovek Radničkog Ivica Tončev nastavlja sa ranijim planovima pravljenja kvalitetnog tima na duže staze, sa ciljem osvajanja trofeja u domaćim takmičenjima. Nikola Drinčić i šef stručnog štaba Radničkog Nenad Lalatović su prošle sezone imali uspešnu saradnju u Čukaričkom, pa se očekuje da istim tempom nastave i u Radničkom.” poručuju sa Čaira.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com