Društvo

Inspekcija uklanja balon sale u OŠ “Sveti Sava”

U prepodnevnim časovima Građevinska inspekcija krenula je sa uklanjanjem balon sala iz dvorišta OŠ “Sveti Sava”.

Kako kažu rade to po inspekcijskom nalogu i rešenju iz 2006. godine. Vlasnik teniskih terena Zoran Manitašević tvrdi da je rušenje protivpravno, jer je na sudu oslobođen optužbi da je gradio ove objekte bez građevinske dozvole.

balon-sala2

Građevinska inspekcija otpočela je uklanjanje teniskih balon sala kod  OŠ “Sveti Sava”. Rešenje o izvršenju investitorima je uručeno još 2006. godine, a razlog rušenja objekata je poništenje građevinske dozvole od strane Uprave za planiranje i izgradnju.

“Zemljište je vlasništvo grada Niša. Grad Niš je dao OŠ “Sveti Sava” zemljište u zakup na 99 godina, ali je ranije raskinuo ugovor sa školom. Samim tim je došlo do toga da investitor više nije imao zemljište. Kada nije imao zemljište ne postoje elementarni uslovi da dobije građevinsku dozvolu”, istakla je šefica Građevinske inspekcije u Nišu, Marina Živulović Petrović.

uklanjanje-balon-sale2

Vlasnik preduzeća „Asko invest komerc“, Zoran Manitašević kaže da je rušenje protivzakonito i najavljuje tužbe.

“Objekti su izgrađeni na osnovu građevinske dozvole izdate 2004. godine OŠ Sveti Sava koja je u pravno-formalnom smislu investitor tih objekata. Donešeno je rešenje o rušenju od strane građevinske inspekcije koja se poziva na prestup da nije urađeno po građevinskoj dozvoli i glavnih projekata. Po tom osnovu smo tadašnji direktor škole i ja imali krivični postupak u kome smo pravosnažno oslobođeni krivice i tada je decidno navedeno da je objekat urađen sa građevinskom dozvolom”, izjavio je Zoran Manitašević.

balon-sala

Zoran Manitašević smatra da je uradio društveno koristan objekat koji je kako kaže u to vreme bio programski opredeljen od strane Grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com