Sport

Sport i povreda kičme – misija moguća

ADAPTS uz pomoć Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu (FSFV), Gradske opštine Pantelej i Saveza košarkaša u kolicima Srbije, a u saradnji sa Savezom paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, Paraolimpijskim komitetom Srbije, Sportskim savezom invalida Srbije i Regionalnim košarkaškim savezom Istočne Srbije organizuje danas promotivno-motivaciono-informativni seminar iz oblasti sportskih aktivnosti osoba sa povredom kičme “”Sport i povreda kičme – misija moguća”.

Seminar se održava u Nišu na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja i u sportskoj sali OŠ „Miroslav Antić“. Očekuje se preko 200 učesnika.

“Cilj seminara je edukacija profesora sporta i fizičkog vaspitanja, specijalnih edukatora i rehabilitatora, fizioterapeuta, psihologa, roditelja, personalnih asistenata, košarkaških trenera, kao i svih onih koji žele da usvoje nova znanja iz obuke osoba sa povredom kičme. Poludnevni seminar se sastoji iz teoretskih predavanja i praktičnih demonstracija”, ističu organizatori.


Predavači na seminaru su autoriteti iz oblasti sporta osoba sa invaliditetom i fizikalne medicine i rehabilitacije profesor dr Kestutis Skučas, Litvanski univerzitet sporta, Kaunas, Litvanija i profesor dr Lidija Dimitrijević, Medicinski fakultet Univerziteta u Nišu.


Demonstratori su uspešni sportisti sa povredom kičme Mikica Budimirović, Boris Cvjetković, Miljan Grujić, Nebojša Ilić, Miloš Stojiljković, Filip Jovanović, Nikola Kato, Slaven Nonković, Bratislav Kostić, Aleksandar Dinić, Mladen Pajević…
Seminaru će prisustvovati i Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije,Dragan Janketić, predsednik Sportskog saveza invalida Srbije, Vladimir Kuzmanović, predsednik Saveza košarkaša u kiolicima Srbije.

Organizatori seminara ističu da je posebno interesantna je priča profesora dr Kestutisa Skučasa iz Litvanije i njegova biografiju osobe sa invaliditetom, vrhunskog naučnika, predavača, sportiste, roditelja, supruga, trenera i motivatora.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com