Vreme u Nišu:

15°C

Mostly cloudy 9°C / 16°C

Pijanista Vladimir Aćimović: Ponosan sam što sam svirao u Kremlju

Blic Online | 08.06.2015. 14:51

Trinaestogodišnji pijanista Vladimir Aćimović iz Niša nedavno je predstavljao Srbiju na festivalu “Melodika pokolenja” u Moskvi. Talentovani mladi muzičar svirao je na festivalu za mlade muzičke talente iz Rusije, Kine, Belorusije, Vijetnama, Azerbejdžana i Jermenije.

Detalj sa uručenja nagrade mladom pijanisti Detalj sa uručenja nagrade mladom pijanisti

- Bilo je to za mene neverovatno iskustvo, prepuno emocija i ponosa. Velika je to čast, zato sam presrećan što sam predstavljao svoju zemlju. Koncert je održan u sali Svetog Đorđa u predsedničkoj palati u Kremlju. Pratio nas je Predsednički orkestar Rusije. Prelep je osećaj bio da sviram u takvoj velelepnoj sali. Nažalost, nismo imali prilike da sviramo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu. Na koncertu je bio njegov izaslanik - prepričava svoj doživljaj tog nastupa mladi pijanista.

Aćimović dodaje da nije imao tremu, jer je nikad nije ni imao.

- Ni to što sam prvi svirao nije me uplašilo. Svirao sam Mocartov koncert, i trudio se da moje sviranje bude što bolje - ponosno priča on.

vladimir acimovic 01
Vladimir Aćimović

Ministarstvo kulture i informisanja nije slucajno predložilo je da mladi Nišlija predstavlja Srbiju u Kremlju .

Iako ima tek 13 godina, Vladimir je klavir počeo da svira sa sedam godina.

Kao desetogodišnjak je već imao koncerte u Kolarčevoj zadužbini i Niškom simfonjskom orkestru. Do sada je već osvajao nagrade, pa je 2012. godine ocenjen najvećim brojem bodova na međunarodnom takmičenju “Ohridski biseri”.

Pobednik je na konkursu “Novi pijanisti” u Sofiji.

Nedavno je dobio prvu nagradu dobio i na takmičenju “Craiova piano” u Rumuniji. Zbog tog priznanja moći će da ima koncerte u Nemačkoj i Austriji.

Sviranje na klaviru učio je kod estonijskoj profesora Arbo Valdme, a sad se usavršava kod bugarskih pijanista Milene Kurteve i Ilije Černajeva.

podrum malca

Komentari

Molimo Vas da pre slanja komentara pročitate pravila.

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive i vulgarne, prateće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Zabranjeno je i lažno predstavljanje. Mišljenja iznešena u komentarima predstavljaju mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala NiskeVesti.rs.

Redakcija Niških vesti ima pravo da komentare koje proceni kao neumesne skrati ili ne objavi. Komentari ne smeju da sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život,uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije, kao ni bilo koju drugu pretnju, uvredu ili nezakonit sadržaj.

Administratorima Niških vesti možete se obratiti na sledeći email: komentari{at}niskevesti{dot}rs

comments powered by Disqus