Vreme u Nišu:

9°C

Light rain 9°C / 18°C
Muzičari iz Bujanovca, Vranja, Leskovca i Niša obeležavaju Svetski dan džeza

Jazz Day u Nišu i Vranju

Niške Vesti | 28.04.2015. 12:52

Nišville jazz festival će, po tradiciji, obeležeti Svetski dan džeza - 30. April, koncertima u Nišu i Vranju.

U klubu Feedback, u četvrtak, 30. aprila od 21:00 nastupiće Vojislav Ilić Quintet, sastav iskusnih niških džezera koji čine Marijan Cvetanović (truba), Andreja Ćirić (saksofon), Vojislav Ilić (električni klavir), Vlada Karadžov (kontrabas) i Josip Hartl (bubnjevi). U sklopu obeležavanja praznika džeza predstaviće se i mladi muzičari - niški učesnici projekta „Džez – multikulturalni izraz“, a takođe po tradiciji – program će se nastaviti džem sešnom, pa Nišville poziva niške džez, blues, soul i funk muzičare da ponesu svoje instrumente i pridruže se house band-u.

Nisville foto Marko Pekic

Istog dana, u Vranju, u suorganizaciji Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ će se okupiti drugi deo polaznika projekta “Džez – Multikukturalni izraz“ koji su Nišville i muzičke škole iz Leskovca i Vranja realizovali tokom prošle godine pod pkroviteljstvom EU. Od 18 sati u Gradskoj galeriji će nastupiti mladi muzičari iz Leskovca, Bujanovca i Vranja.
Ulaz na oba programa je besplatan.

podrum malca

Komentari

Molimo Vas da pre slanja komentara pročitate pravila.

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive i vulgarne, prateće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Zabranjeno je i lažno predstavljanje. Mišljenja iznešena u komentarima predstavljaju mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala NiskeVesti.rs.

Redakcija Niških vesti ima pravo da komentare koje proceni kao neumesne skrati ili ne objavi. Komentari ne smeju da sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život,uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije, kao ni bilo koju drugu pretnju, uvredu ili nezakonit sadržaj.

Administratorima Niških vesti možete se obratiti na sledeći email: komentari{at}niskevesti{dot}rs

comments powered by Disqus