Društvo

I ove godine doček na Trgu. Ukrašavanje grada sledeće nedelje

I Nišlije će ove godine imati priliku da dočekaju Novu 2019. godinu na Trgu Kralja Milana. Ko će zabavljati sugrađane, biće poznato nakon javne nabavke, ali organizatori najavljuju atraktivan program.

Kada se radi o dočeku Nove godine na Trgu, biće organizovan, kaže Srđan Savić, direktor Niškog kulturnog centra. Za sada se pouzdano zna da će biti vatrometa, a ko će zabavljati Nišlije te noći biće poznato tek pošto bude raspisana i završena javna nabavka.

„Ima zainteresovanih muzičara i bendova čiji su se menadžeri javljali, ali ko će biti na bini znaćemo tek posle javne nabavke“, kaže Savić. „U svakom slučaju trudićemo se da program bude atraktivan, da svako pronađe nešto za sebe i da zadovoljimo sve muzičke ukuse“.

On dodaje da je NKC za organizovanje dočeka na Trgu kralja Milana, od grada dobio 8,5 miliona dinara što je više nego prošle godine.

Novogodišnje ukrašavanje grada počeće u ponedeljak, 26.novembra, saznajemo od nadležnih iz JKP Parking servis Niš.

„Kao i svake, tako će i ove godine ukrašavanje grada početi od centra“, kažu u Parking servisu. „Krenućemo od Trga kralja Milana na kome će biti postavljene svetleće kugle i još nekoliko atraktivnih ukrasa, potom je na redu Obrenovićeva ulica kao i trg kod Kazandžijskog sokačeta“.

Najverovatnije da će se u Obrenovićevoj ulici i ove godine naći veliki svetleći poklon paket, dok će zvezdano nebo da natkrije Stevana Sremca i Kalču.

Od ponedeljka će biti poznat i raspored ukrašavanja ostalih delova grada, kažu u Parkng servisu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com