Sport

I Nišlije večeras igraju za medalju!

U finalu Eurobasketa, večeras od 20:30 časova u dvorani “Sinan Erdem” u Istanbulu, za trofej će se boriti košarkaške reprezentacije Srbije i Slovenije. Na spisku reprezentacije našla su se i dva košarkaša poreklom iz Niša.

To će biti prvi put da se dve zemlje bivše SFRJ sastaju u finalu velikog takmičenja od raspada nekadašnje države. Srbija je od nastupa pod tim imenom osvojila jednu medalju na Evropskom prvenstvu – srebrnu 2009. godine u Poljskoj, a Slovenija će prvi put osvojiti odličje. “Orlovi”, koji su svetski i olimpijski vicešampioni, stigli su do finala nakon što su pretrpeli jedan poraz na ovogodišnjem turniru, od Rusije u grupnoj fazi, dok je Slovenija neporažena.

Među “Sašinih 12” našla su se dva imena koja Nišlije čine posebno ponosnim. Stefan Jović i Vasilije Micić braniće večeras boje Niša zajedno sa svojim saigračima iz reprezentacije.

Jović je rođeni Nišlija, a iako je rođen u Kraljevu, Micić takođe “vuče korene” iz niškog kraja, s obzirom da su članovi njegove uže porodice rođeni i žive u Nišu, gradu koji ovi košarkaši redovno posećuju.

Jović je svoju košarkašku karijeru započeo u Beopetrolu, kadetsko prvenstvo Srbije i Crne Gore osvojio je sa čuvenim niškim Ergonomom a potom je igrao i za Zdravlje iz Leskovca, KK Niš, Slogu iz Kraljeva, Radnički iz Kragujevca, Crvenu zvezdu, a od nedavno je član košarkaškog kluba Bajern iz Minhena. U dva navrata proglašavan je za sportsku ličnost grada Niša (2014. i 2016.).

Naš Nišlija zabrinuo je selektora Sašu Đorđevića, ali i ostale u timu Srbije kada se čudno povredio u finišu polufinalne utakmice protiv Rusije. Naime, on je nezgodno doskočio tokom borbe pod košem Srbije i izvrnuo zglob, nakon čega nije mogao da se osloni na nogu. Međutim, dobra vest je stigla od našeg selektora koji je danas saopštio da su rezultati magnetne rezonance dobri i da su pokazali da nema ozbiljnije povrede. Najvažnije od svega, Jović je  saopštio selektoru da želi da igra u finalu!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=mfBGJCwO6Xg]

Stefan je na ovom prvenstvu odigrao ukupno 185 minuta u 8 mečeva, što je u proseku 23,1 minuta po utakmici, dok je Vasilije upisao 97 minuta, što je u proseku 12,2 minuta u igri po meču.

Nove medalje stizu u Nis! Foto: YouTube screenshot

Jedno je sigurno, a to je da će nove medalje stići u Niš! Kakvog će biti sjaja, ostaje na našim “Orlovima”, u koje nikada nismo sumnjali. Toliko su nas puta učinili srećnim i ponosnim, da koja god medalja bude osvojena, zlatna ili srebrna, za nas će biti najsjajnija. Srećno momci!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com