Sport

Humanitarni turnir 3 na 3 za NURDOR

Humanitarni turnir u basketu, “3 na 3” prvenstva Srbije, organizuje se treći put zaredom, a prihod od kotizacije učesnika namenjen je „NURDOR“-u.

Biće održan 30. juna, a organizatori su Gradska opština Pantelej uz podršku Košarkaškog saveza Srbije, Košarkaškog saveza Grada Niša i Kancelarije za mlade grada Niša.

“Ovaj turnir se jedino u Nišu igra dva puta. Ovoga puta na turniru će učestvovati i takmičari iz inostranstva, tako da je ova sportska manifestacija dobila karakter međunarodne. Osim promocije sporta radimo i jednu korisnu stvar i to je test koji uvek sa uspehom položimo”, ističu organizatori.

Sve utakmice  igraće se na dva posebno opremljena terena ispred sedišta Gradske opštine Pantelej, a prijavljivanje ekipa traje do 28. Juna do 20 časova.

Takmičiće se seniorske i juniorske ekipe (2000. godište i mlađi) u konkurenciji za muškarce i u seniorskoj za žene.

Kotizacija za učešće na turniru je 3.000 dinara u seniorskoj konkurenciji, 1.500 dinara u juniorskoj za muškarce i 1500 u seniorskoj za žene.

Sav prihod od kotizacije učesnika namenjen je opremanju onkološkog odeljenja Klinike za dečije interne bolesti KC Niš.

Ovo odeljenje otvoreno je u maju ove godine a izgrađeno je sredstvima koje je kroz brojne humanitarne akcije prikupilo Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka -“NURDOR”.

Trenutno se prikupljaju sredstva za opremanje i rad četiri Roditeljske kuća za decu obolele od raka, kao i za rehabilitacione centre i kampove u Srbiji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com