DruštvoEkonomija

Hotel “Partizan” u Niškoj Banji za sada preskup za kupce

Cena od 310 miliona dinara po kojoj je Poreska uprava ponudila na prodaju hotel “Partizan” bila je očigledno previsoka za kupce, pošto nije bilo prijavljenih za licitaciju koja je juče trebalo da bude održana.

Prema rečima predsednika opštine Niška Banja Dejan Jovanović po ceni od 310 miliona dinar “Partizan” će biti ponudjen kupcima i na narednoj licitaciji, koja će biti zakazana do kraja marta.

“Da bi hotel bio ponudjen po nižoj ceni potrebno je da se na jednoj licitaciji pojave najmanje dva zainteresovana kupca sa prethodno uplaćenim depozitom. Pri tom oni ne moraju da prihvate ponudjenu cenu već mogu da iznesu svoju ponudu”, istakao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, bez prijavljenih kupaca smatra se da javnost nije bila adekvatno obaveštena i Poreska uprava može šest meseci da raspisuje licitaciju sa početnom cenom hotela od 310 miliona dinara.

“Ukoliko u tom periodu ‘Partizan’ ne bude prodat, postaće vlasništvo Republičke direkcije za imovinu”, istakao je Jovanović.

On je kazao da takav ishod niko u opštini Niška Banja ne želi i zbog toga pozivaju sve zainteresovane firme i pojedince da se pojave na licitaciji.

“Za opštinu Niška Banja je izuzetno važno da hotel bude prodat i počne ponovo da radi. Banja ima male hotele i hostele, ali nema ni jedan tako veliki hotel kao što je ‘Partizan’ “, izjavio je Jovanović.

Hotel “Partizan” ima oko 4.700 kvadrata, 132 kreveta i nekoliko konferencijskih sala. Američki biznismen srpskog porekla Srba Ilić je posredstvom svoje firme “Redwood” kupio “Patizan” 2003. Godine, ali ga je već 2007. godine zatvorio. Zbog poreskog duga firme “Redwood” od oko 200 miliona dinara, Poreska uprava raspisala je licitaciju hotela.

Ukoliko se poreski dug ne namiri prodajom “Partizana” ići će se odmah nakon toga na prodaju hotela “Ozren” koji je takodje u vlasništvu firme “Redwood”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com