Društvo

Hor OŠ “Sveti Sava” apsolutni prvak na Državnom prvenstvu

Na Republičkom takmičenju horova nedavno održanom u Lazarevcu, grupa učenika OŠ “Sveti Sava” osvojila je rekordnih 99 poena i postala apsolutni državni prvak. Nišlije su pevale Osmu rukovet Stevana Mokranjca kao i etno pesmu pirotskog kraja i obradu pesme Daire i Caps song, čime su se istakli po kvalitetu na ovom prestižnom takmičenju.

Pod dirigentskom palicom Gordane Stamenković, koja je na čelu ovog hora dugi niz godina, nije bilo teško osvojiti još jedno u moru priznanja koje već poseduju.

“Ovo je veliki uspeh za nas, pobedili smo sa najvećim brojem poena u Srbiji. Ponosna sam na svoje učenike, njih 35 zvučalo je bukvalno kao jedan.” prvi su utisci Gorade Stamenković nakon ovog zavidnog rezultata.

Prvi međunarodni nastup pod vođstvom Stamenkovićeve desio se na Ohridu, potom su usledili Dani srpske kulture u Luganu, bilo je i razmene sa Francuzima u okviru Svetskog dana muzike, i još mnogi festivali u Turskoj, Češkoj, Slovačkoj, Nemačkoj, Italiji, Grčkoj…

Korepetitor im je bio Dalibor Marković. Foto: D.Marković

“Od 29. jula do 3. avgusta bićemo na horskom kampu u Srebrenici, gde će sa nama raditi dirigent Hora bečkih dečaka.” istakla je Gordana Stamenković planove za skoriju budućnost.

Hor OŠ “Sveti Sava” redovno održava humanitarne koncerte po gradu i veoma su angažovani tokom čitave godine. Ono što ih u narednom periodu takođe očekuje je razmena sa muzičkom školom iz Sarajeva u oktobru.

Pozvani su da učestvuju na karnevalu u Dubaiju gde učestvuje tek 11 grupa među kojima je upravo niški hor dobio poziv, kao i na festival na Kipru.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com