Društvo

Mališani iz “Čarolije” ulepšali Noć muzeja i finale Bum festa

Hor “Čarolija” ima pune ruke posla poslednjih dana. Finale Bum festa i Narodna biblioteka Stevan Sremac u Noći muzeja ne bi bili isti da sve prisutne, sa scene nisu pozdravili raspevani mališani iz ovog dečijeg hora.

Devojčice sa crvenim mašnicama na glavama, u haljinicama sa belim tufnama, i dečaci sa crvenim maramama oko vrata… Kad god i gde god ih vide, Nišlije znaju da će im ovi raspevani mališani ulepšati dan.

Mali horisti iz “Čarolije” posebno su bili vredni poslednjih meseci spremajući nastupe za Noć muzeja i Bum fest, a prema rečima dirigenta Gordane Stanković, publika je bila oduševljena.

“Ljudima koji nas slušaju prosto je neverovatno da ovako mala deca znaju i pevaju pesme poput “Računajte na nas”. Kada čuju te kultne starije pesme, u izvedbi petogodišnjih mališana, oni se oduševe”, navodi Stankovićeva.

Na Bum festu solisti su bili Todor Kitanović i Sara Jorgačijević, i izveli su himnu Srbije i Australije. u Noći muzeja solistkinje su bile Una Dimitrijević, Sanja Kostić i takođe Sara Jorgačijević.

Sledeći veliki nastup za koji se deca pripremaju je Svetski dan muzike, koji se obeležava 21. juna. Kako je planirano, pesma će se oriti sa centralnog gradskog trga, a mališani će izvesti nekoliko kompozicija iz svog šarenog repertoara koji obuhvata i dečije pesme, pop i rok kompozicije, kao i etno muziku…

Podsetimo, dečiji hor “Čarolija” okuplja raspevane mališane iz Niša već šest godina. Hor broji oko 40 članova, i trenutno ima malo više devojčica nego dečaka. Časovi i probe se održavaju u bioskopu Kupina.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com