Društvo

Hor “Branko” boravio u Velikoj Britaniji

Povodom dva jubileja, 70 godina od osnivanja Crkvene opštine i 50 godina od osvećenja crkve Lazarice u Birmingemu, Niška crkvena pevačka družina “Branko”, u manjem sastavu od 12 pevača, boravila je u Velikoj Britaniji.

Hor je tokom boravka u Velikoj Britaniji održao dva koncerta, u crkvi Sv. Save u Londonu i u crkvi Sv. kneza Lazara u Birmingemu. Pevali su remek-dela duhovne muzike srpskih, grčkih, ruskih i gruzijskih autora.

Takođe, Hor je pevao na Svetoj Liturgiji koju je služio Njegova Svetost patrijarh srpski G. Irinej uz sasluživanje Mitropolita zagrebačko-ljubljanskog g. Porfirija, i episkopa: britansko – skandinavskog Dositeja, austrijsko -švajcarskog Andreja i niškog Arsenija, kao i više arhijereja iz drugih pravoslavnih Crkava. Svetoj Liturgiji je prisustvovao i Njegovo Kraljevsko Visočanstvo prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević sa suprugom princezom Katarinom

Nakon liturgije, na svečanoj akademiji, hor se predstavio srpskom svetovnom i narodnom muzikom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com