Društvo

PRAZNIK MUZIKE okupio na hiljade Nišlija (FOTO+VIDEO)

Niš je sinoć na najbolji način obeležio Praznik muzike, na čak pet lokacija u gradu slušala se muzika, Nišlije uživale a mogi su i zaplesali.

Praznik muzike počeo je u holu Gradske kuće gde su za program bili zaduženi profesori i učenici Muzičke škole Niš, koji su bogatim programom predstavili  sve ono što se radi u ovoj prestižnoj niškoj školi.

Foto: Sandra Petkovic

Veselo je bilo i u Parku Čair na platou ispred Dečijeg centra gde su nastupali mališani iz Hora Vilenjaci a lep program prikazali su i niški đaci koji su pohađali programe Dečijeg centra i učesnici festivala Majska pesma.

Na uglu Obrenovićeve ulice i ulice Svetozara Markovića program je trajao najduže a brojni su bili i izvođači.

Prvo je nastupio Hor Čarolija koji je očarao okupljene prolaznike. Izvođenjem našin najpopularnijih numera još jednom su pokazali da Nišlije rado slušaju stare hitove dok ovi mali pevači sa velikom radošću upravo te numere i izvode.

Hor Osnovne škole Sveti Sava imao je svojih pet minuta da pokaže koliko su oni zaista dobri, jer su se nedavno vratili sa državnog takmičenja na kome su pokupili čak dve nagrade za one najmlađe i one nešto starije.

Pojedinačno ili u duetu nastupali su i studenti Fakulteta umetnosti u Nišu, nakon kojih je nastupio i niški kamerni hor, ženski hor SKC-a, Akademski hor SKC-a i mladi reperi organizacije Kom 018.

U sali niškog Simfonijskog orkesta priređen je koncert pod nazivom -Veče operskih arija, dirigovala je Milena Injac.

Foto: Miodrag Stankovic

Dvorište Univerziteta u Banovini bilo je mesto gde se slušala odlična muzika, kažu mlade Nišlije. Na MAIN STAGE nastupili su Moba Jazz Kvartet, Igor Vince i
Chromatic.

Praznik muzike priredile su mnoge niške institucije koje se bave negovanjem kulturnih vrednosti.

Za odlično zabavno veče u gradu možemo da zahvalimo Studentskom kulturnom centru a tu su i Francuski institut u Nišu, Fakultet umetnosti, Muzička škola, Niški simfonijski orkestar, Dečiji centar. Program su upotpunili BalkanRock, Klub za osnaživanje mladih Kom 018, hor Vilenjaci, hor Čarolija, hor OŠ Sveti Sava, Niški kamerni hor, Ženski hor SKC-a i Akademski hor SKC-a.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com