Sport

Het-trikom Stojanovića Radnički do šeste uzastopne pobede!

Fudbaleri Radničkog rutinski su savladali gostujuću OFK Bačku u 23. kolu Superlige Srbije. Utakmica na Čairu završena je rezultatom 4:0 što je Radničkom donelo nova 3 boda i plasman na 3. poziciju na tabeli.

Radnički je het-trikom Slaviše Stojanovića i golom Miloša Petrovića, nakon dva dosuđena penala, slavio na svom terenu.

Prvu šansu imali su gosti preko Đorića, ali se odlično postavio golman Radničkog Živković i sprečio njegov šut sa desetak metara.

Bez većih uzbuđenja igralo se u prvoj polovini prvog poluvremena, a onda je u 22.minutu Babića u šesnaestercu gostiju na nedozvoljen način zaustavio Varga. Sudija je pokazao na belu tačku a odgovornost preuzeo Slaviša Stojanović koji u 24. minutu postiže svoj prvi gol iz penala za 1:0.

Samo 3 minuta kasnije ponovo se u strelce upisuje Stojanović nakon solo prodora po desnoj strani i šuta iskosa sa preko 20 metara. Pogodio je u suprotan ugao golmana Jevrića i povisio rezultat na 2:0.

Postignuti golovi ohrabrili su domaće igrače koji su još agresivnije krenuli ka golu gostiju ali svoju šansu nije iskoristio novajlija Mićić koji je u 37. loše zahvatio loptu glavom na samo metar udaljenosti od čuvara mreže Bačke.

Prvo poluvreme završeno je rezultatom 2:0. 

U prvim minutima drugog poluvremena oprobali su se i Radoš Bulatović i dvostruki strelac Stojanović međutim bezuspešno. Mićić je ponovo na asistenciju Subića gađao glavom pored gola.

Nisu viđene ozbiljnije pretnje ni sa jedne strane sve do 87. minuta kada je Stanisavljević iz slobodnog udarca sa ivice aut linije lepo uposlio kapitena Miloša Petrovića koji glavom matira Jevrića za velikih 3:0.

Raspoloženi Slaviša Stojanović ponovo se oprobao u samom finišu meča međutim nakon odlične akcije nedostajala mu je završnica.  Ipak, već u narednom minutu dobio je i iskoristio novu priliku, kada je u 91. minutu oboren Stanisavljević u šesnaestercu a sudija Čolović ponovo pokazao na belu tačku. Stojanović je tako svojim het-trikom overio pobedu Meraklija koja ih je dovela na visoku 3. poziciju, onu koju su i zacrtali pred početak prolećnog dela sezone.


FK Radnički – OFK Bačka 4:0 (2:0) 

Stadion: “Čair”, Gledalaca: 1000

Sudija: Dragan Čolović (Raška)

Kartoni: Miloš Petrović, Riota Noma (Radnički), Boris Varga, Luka Mićić, Uglješa Radinović, Zoran Švonja (Bačka)

Strelci: 1:0 – Stojanović (24.minut), 2:0 – Stojanović (27. minut), 3:0 – Petrović (87.minut), 4:0 – Stojanović (91.minut)

FK RADNIČKI: Živković, Saša Stojanović (od 67. Stanisavljević), Slaviša Stojanović, Mrkić (od 73. Aleksandar Jovanović), Aksentijević, Petrović, Subić, Mićić, Noma, Babić (od 89. Ćirković), Bulatović. Trener: Boban Dmitrović

OFK BAČKA: Jevrić, Varga (od 46. M. Bajić), F. Bajić, Bjeloš, Ilić, Švonja, Radinović (od 46. Dodlek), Đorić, Mićić (od 78. Čeković), Luković, Dimitrijević. Trener: Zvezdan Milošević

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com