Društvo

GUŽVE u niškim knjižarama pred početak školske godine

Za opremanje đaka za novu školsku godinu roditelji će ove godine morati da izdvoje od 20.000 do 35.000 dinara. Od ove sume nešto manje od pola koštaju udžbenici, a ostatak je potreban za školski pribor i ostale potrepštine.

Septembar je mesec od kog strahuju i roditelji i đaci. Roditelji iz razloga da li će uspeti da obezbede sve što je đacima potrebno za novu školsku godinu, a deca od novih obaveza i učenja.

Svaka škola ima pravo da bira različite izdavače udžbenika, pa od toga najviše zavise i cene. Komplet knjiga za niže razrede kreće se od 8.000 dinara, dok udžbenici za stariji uzrast koštaju od 12.000 dinara pa naviše.

Foto: Niske Vesti

“Ima ljudi od samog jutra do mraka, ali su popodne najveće gužve, jer roditelji dođu sa posla i sa dečicom kasnije izađu da biraju sveske”, kažu niški prodavci.

U školu se, osim bez knjiga, ne može ni bez školske torbe, koje se kreću od 1.700 do 10.000 dinara. Pernice koštaju od 100 do 2.000 dinara sa svim priborom, male sveske od 15 do 250 dinara, dok su velike od 45 pa čak i do 290 dinara. Za prvake, neizostavni su i flomasteri čija cena se kreće od 140 do 580 dinara, drvene bojice od 150 dinara, kao i vodene boje od 200 do 600 dinara.

Najveće gužve u knjižarama očekuju se ove nedelje, pred početak nove školske godine, dok pojedini roditelji kupovinu odlažu i do sredine septembra. Mnoge knjižare u gradu nude i povoljnije uslove nabavke pribora uz mogućnost plaćanja na rate što niškim roditeljima puno znači.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com