Društvo

Grčka ove godine skuplja “zbog” poreza?

Nišlije tradicionalno najviše vole da letuju na Egeju, što se uklapa u raspoloženje čitave nacije jer čak 70 odsto turista iz Srbije leti otputuje u Grčku.

Svaka sezona donese neka nova pravila, ovog proleća najavu da će smeštaj na Egejskom moru biti skuplji, kaže načelnica Turističke inspekcije u Nišu Dragica Radović. Ona objašnjava, da su cene više, zbog povećene poreske stope.

“Ono što je ove godine za nas, odnosno turiste koji dolaze iz svi zemalja u Grčku, vrlo zabrinjavajuće je to što su povećane poreske stope na stambene i apartmanske objekte koji se izdaju, tako da će to neminovno dovesti do povećanja cena”, rekla je Dragica Radović, načelnica Turističke inspekcije u Nišu za  TV Zona Plus.

Foto: Niške Vesti; arhiva; Maja Vodeničarski

To je uzlazni trend koji će se nastaviti i narednih godina a zaoštravaće se i svi drugi uslovi, po pitanju prenosa i unosa hrane, dodaje Radović.

“Grci žele da zaštite svoju ugostiteljsku i turističku privredu i naravno da će nam uvek ograničavati unos hrane, što je u krajnjoj liniji i definitivno zabranjeno u celom svetu. I kod nas je od strane fitosanitarne inspekcije zabranjeno unošenje životinjskih proizvoda koji nemaju deklaraciju, često se desi da u neku zemlju ni deklarisanu robu ne možete da unesete. Ta njihova zabrana ima veze sa svetskim propisima prenosa robe na granici ”, završava načelnica Turističke inspekcije.

Oko 900 hiljada turista iz Srbije lane je letovalo na Egeju, što je 70 odsto od ukupnog broja turista koji su otputovali negde na more.

Nacionalna asocijacija turističkih agencija JUTA anketom predviđa da će u Tursku letos otputovati 10, Španiji i Italiji po pet odsto turista, sledi Crna Gora, tek onda Egipat, Bugarska i Tunis.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com