Hronika

Grafitima oskrnavljena kosturnica na Ledenoj steni

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević osudio je “vandalski čin” skrnavljenja Spomen-kosturnice Ledena stena u Nišu.

“Kao resorni ministar osuđujem ovaj vandalski čin koji je delo pojedinca koji će biti kažnjen. Mi kao narod ne stojimo iza toga, već gajimo dobre odnose sa Bugarima koje ćemo nastojati da očuvamo i u budućnosti”, rekao je Djordjević.

On je zatražio od Ministarstva unutrašnjih poslova da pokrene hitnu istragu o tom incidentu.

Niška policija traga za licem ili licima koja su ispisala grafite na Spomen-kosturnici Ledena stena u kojoj su položeni posmrtni ostaci bugarskih vojnika poginulih tokom oslobadjanja Jugoslavije u Drugom svetskom ratu.

Na spomeniku koji se nalazi u Ulici Dimitrija Tucovića ispisano je „Bugarski okupatori ne mogu biti oslobodioci. Preselite ovo u Sofiju. Vučiću reaguj. Kancelarija za mlade Srbe“.

Spomen-kosturnici Ledena stena položene su kosti 2015. bugarskih vojnika koji su kao saveznici Jugoslovenske armije učestvovali u završnim borbama za oslobodjenje Jugoslavije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com