Društvo

Gradska slava tradicionalno obeležena, a u sećanju se zadržalo AKADEMSKO POZORIŠTE – BISER NA SLAVI

Ni jedna gradska manifestacija, pa ni gradska slava ne može da prođe bez sjajnog Akademskog pozorišta Studenstkog kulturnog centra u Nišu.

Članovi ovog omladinskog pozorišta su napravili, specijalno za gradsku slavu,  skeč inspirisan Sremčevim delima i izveli ga pred publikom na platou ispred Kalče, odmah pored spomenika Kalči i Sremcu.

Radnja se, inače, dešava u kafani. Nemanja Dimitrijević u ulozi Kalče i Petar Šćepuhin, koji igra Sremca –  dočarali su nišlijama na najbolji mogući način doba u kojem su ova dva poznata lika bila deo gradskog života Niša.

Pravi začin ovom događaju bila je i Zone,  koju je sjajno odglumila Barbara Savić zajedno sa svojom drugaricom Vaskom i čaršijskim pričama, koje su nekada bile način življenja nišlija. Bez njih se ništa novo ne bi znalo u gradu.

Bilo je pravo uživanje posmatrati ove mlade ljude u centru Niša, koji su privukli pažnju svih prolaznika. Kako bi divno bilo da ovakvih događaja na otvorenom bude sto vise tokom leta, a ne samo kad je slava. Uostalom tako žive svi veliki gradovi u Evropi…..sa mladima na ulici…koji pevaju, slikaju, glume.

A mi takve u Nišu imamo koliko volite, samo ih slabo pokazujemo svetu. Nagurali smo ih u neke mračne ćoškove, gde rade ono što umeju i znaju, druže se medjusobno i sa sebi sličnima……A što nam, recimo, ovakvi  kakvi jesu ne bi poslužili kao mamac za formiranje  dobrog ukusa niške publike.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com