Društvo

Gradonačelnik u Komrenu preduzeo prve mere za rešavanje problema sa kanalizacijom

O problemima sa kojima se svakodnevno susreću, meštani Gornjeg Komrena imali su prilike da razgovaraju sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem. Oni su govorili o nevoljama izazvanim nedovršenom kanalizacionom mrežom u ovom naselju, a Grad je preduzeo mere za rešavanje njihovih problema.

Odmah nakon razgovora Bulatović je zajedno sa saradnicima iz gradskog veća, ali i predstavnicima Direkcije za izgradnju grada i JKP Naissus obišao Komren, kako bi se na licu mesta iznašlo rešenje i pomoglo ljudima kojima se već godinama kanalizacija izliva ispred kuća.

Kako je rečeno, jedini izlaz iz ove situacije je nastavak izgradnje humskog kolektora, koji je privremeno bio zaustavljen zbog protivljenja jednog od vlasnika zemljišta da kanalizacione cevi prodju kroz njegov voćnjak. Kada se to bude rešilo biće potrebno uraditi svega par stotina metara kolektora, što će omogućiti da se i sekundarna mreža produži za nedostajućih stotinak metara i priključi na kolektor, što će biti i konačno, trajno rešenje.

“Gradonačelnik je izdao nalog svim nadležnim službama da u najkraćem roku otklone sve administrativne prepreke, pribave nedostajuću dokumentaciju i što pre nastave sa izgadnjom kolektora i sekundarne mreže, kako bi se ovaj problem trajno rešio.” kažu iz Grada.

Do tada, cisterne Naissusa svakodnevno će prazniti postojeće kanalizacione cevi i onemogućiti izlivanje.

Naredni sastanak gradonačelnika i meštana Komrena uključenih u rešavanje ovog pitanja, zakazan je za danas kada će se raditi da dolaženju do konačnog rešenja i odrediti dinamika daljih radova i aktivnosti na izgradnji kanalizacije u ovom gradskom naselju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com