Društvo

Gradonačelnik prisustvovao sastanku Ministarstva; tema Malčanska petlja

Sastanku u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prisustvovao je Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović, zajedno sa predstavnicima Ministarstva, Koridora Srbije, Infrastrukture železnica Srbije i Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj o izgradnji Malčanske petlje.

Završetak petlje, odnosno izgradnja deonice duge 1800 metara od Malče do Proseka, neophodna je, pre svega, u cilju povezivanja novog autoputa sa Niškom banjom i istočnim delom grada, ali i nove organizacije drumskog i železničkog saobraćaja, s obzirom da je na tom potezu planirana i trasa buduće pruge Niš-Dimitrovgrad, odnosno železničke obilaznice oko Niša.

“Na sastanku je dogovoreno ubrzanje realizacije ovog projekta, koji će finansirati EBRD, jer će nakon završetka radova i otvaranja istočnog kraka Koridora 10, odnosno deonice od Proseka do Crvene reke, sadašnja trasa puta od Proseka do Malče biti zatvorena za saobraćaj.” kažu iz Grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com