Društvo

Gradonačelnik obišao klub penzionera

Gradonačelnik Darko Bulatović i članica Gradskog veća GraTijana Đorđević Ilić obišli su adaptirani Klub Udruženja penzionera grada Niša u Novopazarskoj ulici br. 10.

U novom prostoru, čiju je adaptaciju i obnavljanje pomogao Grad, na 105 kvadratnih metara, stvoren je ambijent u kome će naši nastariji sugrađani moći da se druže, opuste, upoznaju, zabave, organizuju sastanke i obavljaju sve druge aktivnosti iz domena Udruženja.

Bulatović je istakao da Grad neprestano brine o svojim penzionerima, ne zato što je to obaveza, već zato što su oni sve to već zaslužili i zaradili svojim radom, i sada imaju potpuno pravo da u plodovima svog rada i uživaju.

“Grad će nastaviti da pomaže i podržava sve aktivnosti ovog Udruženja, koje postoji 72 godine i u ovom trenutku okuplja više 30 000 članova. On je najavio i nove susrete sa članovima penzionerskih organizacija, jer, kako je rekao, želi da čuje njihove zahteve i probleme i, u meri u kojoj je to moguće, utiče da se ti problemi što pre reše,” poručio je gradonačelnik.

Samo u 2018. godini, kako je istaknuto na današnjoj svečanosti, Udruženje će podeliti više od osam hiljada paketa sa prehrambenim namirnicama i sredstvima za higijenu, veliki broj novčanih pozajmica koja će naročito značiti penzionerima za kupovinu ogreva ili zimnice, organizovati veliki broj izleta, druženja i sličnih sportsko-rekreativnih aktivnosti za članove.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com