Društvo

Gradi se Južni kolektor, rešava se problem plavljenja ulica

Ugovorom između Grada Niša i Javno komunalnog preduzeća “Naissus“ počeli su radovi na izgradnji dela Južnog kanalizacionog kolektora u dužini od 142 metra, od ukupno projektovane dužine 410 metara.

Kolektor ide paralelno sa desne strane železničke pruge Niš – Dimitrovgrad – Državna granica, na rastojanju 9 metara od osovine koloseka, i projektovanim dubinama rova od 4,30m do 5,30m.

Foto: JKP Naissus

“Radovi su otpočeli na Palilulskoj rampi, sečenjem asfalta od postojeće kanalizacione šahte u Božidarčevoj ulici”, kažu u Naissusu.

Prema ugovoru ukupna vrednost predviđenih radova sa uračunitim porezom na dodatu vrednost iznosi 13.243.870,00 dinara i predviđeni rok za završetak radova je 90 dana.

Foto: JKP Naissus

“Do prekida radova, došlo je usled nepovoljnih vremenskih uslova, a i činjenice da investitor nije obezbedio radni prostor na celoj dužini trase (nisu porušeni zatečeni objekti)”, napominju  u ovom preduzeću.

Foto: JKP Naissus

Izgradnjom Južnog kolektora, prvenstveno će se rasteretiti postojeći EI kolektor u ulici Dušana Popovića, koji je star 70 godina i u lošem je stanju.

“Spajanjem ovih kolektora prekida se veza EI kolektora sa kolektorom u ulici Setre Baković, a samim tim se omogućava prihvatanje i odvođenje većih količina atmosferskih voda u užem gradskom jezgru”, ističu u vodovodu i objašnjavaju da  to znači dugoročno rešavanje problema plavljenja ulica.

Foto: JKP Naissus

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com