Hronika

GRAD PREDUZIMA MERE: Još tri ležeća policajca u Ulici Kosovke devojke

Ulica Kosovke devojke postala je crna saobraćajna tačka kada je broj obaranja pešaka u pitanju. Na žalost uglavnom su to deca koja kada izađu iz škole pretrčavaju ulicu da bi išla po užinu, ne vodeći računa da li prelaze na pešačkom prelazu, ili ne. Nakon poslednjeg obaranja dečaka od 11 godina Grad će preduzeti dodatne mere bezbednosti u saobraćaju u toj ulici.

Ulica Kosovke devojke je skoro cela u zoni škola i ograničenje brzine je 30 kilometara na čas. Signalizacija je već izmenjena i meri brzinu iz Proleterske, Ulice Ratka Pavlovića i sa Somborskog bulevara. Kod policijske stanice takođe stoji portal koji meri brzinu. Pešačka obeležja su urađena, kaže za Niške Vesti gradski većnik Igor Vojinović.

 

Gradski većnik Igor Vojinović

“Postavićemo još tri ležeća policajca, izmestićemo autobusko stajalište, postavićemo još neku pešačku ogradu koja će decu da navodi da ulicu pređu na pešački prelaz. To je jedino što mi možemo da uradimo”, ističe Vojinović.

U toku sledeće nedelje Vojinović kaže da će obići i direktora škole, jer ta deca treba da se usmere i edukuju kako da se ponašaju u saobraćaju.

“Ne možete samo da postavite znakove i da očekujete od dece da to poštuju. Ona mora da se edukuju, počev od kuće, preko nastavnika. Uglavnom na decu u toj ulici naleti auto kada prelaze van pešačkog prelaza. I da se vozilo kreće u ograničenoj brzini, kada naleti na dete može biti kobno”, objašnjava Vojinović.

Foto: Niške Vesti

Zavod za hitnu medicinsku pomoć maltene svakog trećeg, četvrtog dana ima poziv zbog obaranja pešaka u toj ulici. Uglavnom se radi o deci jer je tu blizu škola. Čak je pre dvadesetak dana u toj ulici na devojčicu (10) naletelo policijsko vozilo i lakše je povredilo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com