Hronika

Gori hotel “Partizan” u Niškoj Banji (FOTO I VIDEO)

Gori hotel “Partizan u Niškoj Banji. Policija i vatrogasci su na terenu i bore se sa vatrenom stihijom. Prema navodima predsednika Gradske opštine Niška Banja Dejana Jovanovića povređenih nema, jer niko nije bio u hotelu u trenutku kada se zapalio.

“Drugi objekti nisu ugroženi, ali svi strahujemo da se vatra ne proširi na šumu koja je odmah iza hotela. Policija je obezbedila prostor. Vatra je velika, tako da se krov već urušio i pada”, istakao je Jovanović za Niške Vesti.

Uzrok požara nije još uvek nije poznat, kaže Jovanović, mada meštani Niške Banje špekulišu da je najverovatnije podmetnut.

Policija i vatrogasci su na terenu, a uzrok će biti poznat nakon sprovedene istrage.

“Do požara je došlo u 19,40h. U gašenju požara trenutno učestvuje 17 vatrogasaca-spasilaca sa šest vatrogasnih kola”, kažu u niškoj policiji.

Građani su evakuisani, a Parking servis uklanja automobile koji su parkirani u blizini.

Vlasnik hotela “Partizan” je firma Redwood iz Rume. Ovaj hotel goste nije primio poslednjih 10 godina, bio je bez struje, a prodaju je krajem februara oglasila  Poreska uprava zbog duga za porez koji ima trenutni vlasnik. Početna cena bila je 310 miliona dinara, a novog vlasnika još nije dobio, jer je prva licitacija propala.

Hotel “Partizan” nalazi se u samom centru Niške Banje, duž glavnog šetališta,  raspolaže sa 20 dvokrevetnih soba, 24 trokrevetne, 3 četvorokrevetne sobe i 3 apartmana.

Ukupni kapacitet ovog hotela je 124 sobe i 8 apartmana, a ima i veliki broj salona što je omogućavalo održavanje konferencija, savetovanja, simpozijuma, promocija uz korišćenje savremene audio-vizuelne opreme.

Hotel ima sopstvenu kotlarnicu, vešeraj i modernu kuhinju velikog kapaciteta, a poseduje i dva lifta za goste.

Prema nezvaničnim informacijama, ima indicija da je požar podmetnut kako bi se snizila početna cena, jer se očekivala druga licitacija.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com