Kultura

Godišnja izložba udruženja LUNA

Izložba članova udruženja likovnih umetnika Niša LUNA otvorena je u Galeriji Niškog kulturnog centra, a ljubitelji likovne umetnosti moći će da razgledaju radove do 12.novembra. Selektiranu godišnju oktobarsku izložbu Udruženja likovnih umetnika Niša “Luna” otvorila je Sonja Vukašinović, akademski slikar i viši kustos.

Kao i svake godine, izložba je selektirana tročlanom komisijom koju čine Radmila Kostić, istoričar umetnosti-muz.savetnik, Lela Dinić, diplomirani umetnik-kustos dokumentarista i Sonja Vukašinović, akademski slikar-viši kustos. Od 48 autora, sa 148 slika i šest skulptura, komisija je odabrala 39 autora sa 47 slika i dve skulpture, koje su izložene u Galeriji NKC-a. Takođe, komisija je izabrala i sedam najuspešnijih radova, koji će predstavljati udruženje LUNA na Republičkoj smotri likovnog stvaralaštva Srbije u Beogradu.

Od sedam najboljih, prvu nagradu dobio je Miroslav Stošić, za rad “Ribe u ledu”, drugu Miroslav Đorđević za rad “Pogled kroz čudnu šumu” i treću Božidar Milenović za rad “Mrtva priroda sa narcisima”.

“Udruženje likovnih umetnika Niša“ Luna” postoji od 1969.godine, a godišnja izložba radova naših članova je mogućnost da se javnosti predstavimo svojim radovima od kojih se neki izuzetno kvalitetni”, kažu u Udruženju LUNA.

Udruženje trenutno okuplja 60 aktivnih članova, ali je od velikog značaja za njih podatak da im se poslednjih godinu dana sve više pridružuju mladi slikari.

Udruženje likovnih umetnika Niša “Luna” iduće godine obeležava pola veka postojanja, a pripreme za jubilej su već počele. Za tu priliku se priprema monografija, a u planu je i retrospektivna izložba.

Zahvaljujući Niškom kulturnom centru LUNA uspeva da funkcioniše duži niz godina sa ciljem da neguje i prezentuje umetničke radove samoukih umetnika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com