Društvo

GO Medijana realizovala akciju čišćenja priobalja Gabrovačke reke

Gradska opština Medijana realizovala je akciju čišćenja priobalja Gabrovačke reke, koja ima za cilj poboljšanje komunalne slike na teritoriji ove opštine, ali i zaštitu od poplava.

Akcija je realizovana u saradnji sa Kazneno-popravnim zavodom u Nišu i Javno komunalnim preduzećem „Mediana“.

“Briga o komunalnoj slici na terenu je stalna. Imajući u vidu da je Gabrovačka reka zaprljana prilično nesavesnim odlaganjem smeća, odlučili smo da je očistimo i to uradimo u saradnji sa niškim KPZ-om. Smeće se skuplja od pruge do ušća u Nišavu. To radimo preventivno, kako ne bi došlo do plavljenja okoline. Ove smo godine u proleće već to radili, ali i prošle godine u novembru i nije bilo nepredviđenih situacija.” istakao je predsednik GO Medijana Nebojša Kocić.

Kocić je napomenuo da će građani uskoro dobiti i nadzemne kontejnere i apelovao na građane da budu savesni i komunalni otpad bacaju u sudove koji su za to namenjeni.

“Gabrovačka reka protiče kroz gusto naseljeni deo Niša, te je neophodno da bude uređena” napominje Kocić uz zahvalnost KPZ-u i komunalcima koji su bili angažovani na ovom poslu.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com