Društvo

GO Medijana darivala poklone deci iz hraniteljskih porodica

Četrnaestoro dece koja žive u hraniteljskim porodicama uzrasta od 13 do 26 godina, uoči Novogodišnjih praznika su na poklon dobila tablet računare od Gradske opštine Medijana, dok su oni mlađi dobili igračke. Do kraja godine najveća niška opština će, kroz svoj fond “Hraniteljstvo po meri deteta”, organizovati i jedan rođendan kao i Novogodišnju žurku za 70 dece.

Kraj decembra je pravo vreme za darivanje, a pokloni uvek izmame osmehe, pogotovo onih najmlađih. Igračke i tablet računari otišli su u ruke dece i mladih iz hraniteljskih porodica, a obradovala ih je Gradska opština Medijana.

Nebojša Kocić, predsednik GO Medijana

“GO Medijana ima svoj fond koji smo nazvali “Hraniteljstvo po meri deteta”, i svi zaposleni u opštini imaju obavezu plaćanja kafa, sokova i čajeva – a sredstva se slivaju u ovaj fond. Ovog puta smo kupili 14 tablet računara za decu uzrasta između 13 i 26 godina, a za mlađu decu obezbedili smo igračke“, navodi Nebojša Kocić, predsednik GO Medijana.

Centar za porodični smeštaj i usvojenje pokriva pet upravnih okruga, u kojima ima 456 hraniteljskih porodica i 680 dece i mladih. Iako od ukupnog broja na teritoriji Medijane ima tek 30ak deteta, Opština kontinuirano pomaže ovu ustanovu. Iako je je ova ustanova državna, podrška na lokalu ima veliki značaj, kaže direktorka centra, i dodaje da su pokloni obradovali i mlade i decu.

” S obzirom na to da je obrazovanje značajno za mlade, da je njihovo osamostaljivanje bolan korak u socijalnoj zaštiti, dodela tableta pomoći će mladima koji su na korak pred osamostlajenjem, da rade na sebi, znanju i stručnom usavršavanju. Takođe je važno da Opština nije zaboravila i na one najmlađe”, navodi Violeta Blagojević, Direktorka centra za porodični smeštaj i usvojenje.

Kroz fond “Hraniteljstvo po meri deteta”, GO Medijana će nekom od mališana prirerditi rođendansku proslavu, a do kraja godine 70 dece iz hraniteljskih porodica očekuje velika Novogodišnja žurka.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com