Politika

GO Crveni Krst: Izvršenje budžeta za prvih šest meseci 38%

Odbornici Skupštine opštine Crveni Krst su na današnjem zasedanju usvojili izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci 2018. godine. Na sednici je usvojena i odluka o formiranju dva pomoćna tela skupštine.

Predsednik Gradske opštine Crveni Krst navodi da su, kada je o budžetu reč, zadovoljni  dosadašnjim rezultatima.

“Na 16. sednici Skupštine GO Crveni krst usvojen je izveštaj o utrošenom budžetu od 01. 01. do 30. 06. Izvršenje je 38%, što je i bolje nego prošle godine… Očekujemo da će do kraje godine budžet biti izvršen oko 80%“, navodi Miroslav Milutinović, predsednik GO Crveni krst.

Usvojeno i formiranje dva pomoćna tela skupštine.

Jedno telo je za praćenje i realizaciju projekata, a drugo je za vanredne situacije. Što se tiče pomoćnog tela za vanredne situacije, zakon traži da svaka lokalna samuprava ima svoj krizni plan, tako da će ono time i baviti“, navodi Milutinović.

Kada je reč o projektima ove Gradske opštine, on dodaje da se dva projekta privode kraju, a to je renoviranje izletišta Vidrište, kao i uređenje dvorišta svih tehničkih škola, oba projekta su sa opštinom Pernik. Sledeći projekat koji je u pripremi je izgradnja planetarijuma u Tehničkoj školi, navodi prvi čovek GO Crveni krst.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com