Društvo

GLANCANJE Niške Banje uoči sezone

Parkovi u Niškoj Banji uveliko se sređuju ali i deo “vodopada” koji protiče blizu Instituta “Radon”.

Znatno bolja saradnja sa JKP “Mediana”, veći broj radnika koji su angažovani preko Nacionalne službe za zapošljavanje u okviru javnih radova kao i bolja naplata Naknade za korišćenje javnih dobara, zaslužni su da svim gostima banje bude lepše i udobnije, kaže za Niške Vesti Dejan Jovanović predsednik ove Gradske opštine.

“Do sada je Institut “Niška Banja” plaćao nekih 350 hiljada dinara na godišnjem nivou za korišćenje tople vode. Po zakonu oni su dužni da plaćaju naknadu za korišćenje prirodnih bogatstava što u našem slučaju jesu blato i topla voda, ta naknada je bila plaćana vrlo malo, sada imamo drugačiji dogovor”, rekao je Jovanović.

Institut “Niška Banja” svakog dana dobija 60 litara lekovite vode u sekundi.

“Sada postoji ugovor po kome će Institut platiti milion i 200 hiljada dinara na račun Gradske opštine Niška Banje na ime ove naknade, a još dva miliona dinara uložiće u sređivanje parka gde ta voda protiče”, kaže predsednik ove niške opštine.

U okviru javnih radova preko Nacionalne službe za zapošljavanje angažovano je ukupno 15 radnika koji trenutno jesu na poslovima košenja. Oni će preko ovog programa biti upošljeni tri meseca.

Sportski centar Vrtop, takođe se uveliko sređuje ali su tu potrebna i neka značajnija ulaganja. Sportski savez Niša biće uključen u ovaj deo posla.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com