Sport

Fudbaleri Radničkog veruju u prolaz dalje pred punim stadionom

U prvoj utakmici 2.kola kvalifikacija za Ligu Evrope fudbaleri Radničkog zabeležili su poraz od ekipe Makabija iz Tel Aviva od 2:0, a sada će u revanš meču pokušati da nadomeste zaostatak i naprave podvig pred domaćom publikom na Čairu. Utakmica je zakazana za četvrtak, 2.avgust, sa početkom u 21 čas.

Svesni su u Radničkom da će im u ovom meču biti potrebna velika podrška sa tribina, pa koriste svaku priliku da pozovu Meraklije da ih bodre.

“Pozvao bih publiku da dođe u što većem broju, potrebna nam je kako bi smo napravili što bolji rezultat. Ako bude pun stadion možemo da pobedimo sjajnog protivnika kakav je Makabi…” rekao je na današnjoj konferenciji šef struke Radničkog Nenad Lalatović a potom se osvrnuo i na kvalitete rivala “…protivnik koji do sada ima 40 osvojenih titula i veliki broj reprezentivaca u svojim redovima, sa velikim budžetom od 50 miliona i protivnik koji ima rezultat 2:0 iz prve utakmice. Da bi uspeli nešto da uradimo i da možemo da se nadamo prolazu u 3.kolo, a dok god postoji šansa – mi se nadamo da možemo da napravimo čudo, čuda se dešavaju. Tražim od svojih igrača da veruju da mogu da pobede Makabi, jer i ja verujem u svakog od njih. Neće biti nimalo lako, imaju dobre reprezentativce koji mogu da nas kazne u nekoj našoj nepažnji kao što su to radili i u prvoj utakmici.” dodaje Lalatović.

Igrom sastava koji je nastupio bez četvorice standardnih igrača ne može da bude nezadovoljan ali ni potpuno zadovoljan.

“Vratio se Aksentijević, vraćaju se Haskić i Crnomarković, žao mi je što Babić neće moći da igra, jer smatram da je veoma važan šraf u ovoj ekipi ali sa ova tri igrača i uz našu publiku ovo će biti sasvim drugačiji Radnički od onog u Izraelu.” uverava trener.

Šef je ocenio krilne igrače Makabija kao najveću opasnost jer jednim potezom mogu da reše utakmicu.

Utamicu koja očekuje njegove pulene opisao je kao “utakmicu koja se ne igra svaki dan” i kako kaže, “ako ste pravi, možete do velike pobede” u koju on jednako veruje kao i svi ostali.

“Čestitao bih protivniku na pobedi, ali za nas su tamo bili nehumani uslovi da pružimo bilo kakav otpor. Teško smo se privikli na temperaturu i vlažnost vazduha. Ovde neće biti takav slučaj, već će njima smetati takvi uslovi koje će dodatno pojačati naši navijači i igrači. Pričao sam sa saigračima i ovo što sada govorim je izjava svih nas. Garantujem da ćemo pobediti i da ćemo se boriti, a kada navijači budu prepoznali tu našu borbu nosiće nas navijanjem da završimo sve što treba kako bismo prošli dalje.” izjavio je Dušan Mićić ispred igračkog kadra.

Boljeg iz duela Radnički-Makabi u 3.kolu kvalifikacija čeka jermenski Pjunik. Mečevi trećeg kola na programu su 9. i 16. avgusta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com