Sport

Fudbaleri Radničkog otputovali na završni deo priprema

Fudbaleri Radničkog otputovali su na završni deo priprema u Antaliju. Trener Milan Rastavac na put je poveo 22 fudbalera i kompletan stručni štab. Niški fudbaleri boraviće u Turskoj do 10. februara, gde će odigrati seriju pripremnih mečeva.

Direktor Radničkog Rade Basta poručio je da je uprava kluba učinila sve što je u njenoj moći da se ekipa nesmetano pripremi za nastavak sezone i pohod ka vrhu tabele.

– Smatram da imamo dovoljno znanja, iskustva i želje da ovaj period maksimalno iskoristimo kako bi se igrači što bolje uigrali i pripremili za dalje takmičenje. Samo tako možemo da ostvarimo ono što smo najavili – povratak u Evropu nakon 35 godina – rekao je Basta.

Radnički je tokom prelaznog roka već doveo četvoricu kvalitetnih fudbalera. Ugovore sa našim timom potpisali su Vladimir Volkov, Milan Perendija, Anid Travančić i Rijota Noma, a Basta ne isključuje još novih lica u „Realu sa Nišave.

– Od pojačanja očekujem da se u što kraćem roku nametnu kao neizostavan deo tima. Želimo da napravimo kompatabilan tim, za koji neće biti prepreka na putu ka pobedi, poručio je Basta.

Prvi protivnik Radničkog biće ekipa Slavije iz Sofije a taj meč biće odigran 28. januara. Tri dana kasnije, protivnik Nišlijama biće gruzijski Saburtalo, a petog februara Radnički će imati dve provere, u jutarnjim časovima odmeriće snage sa Pirinom iz Blagoevrada, a u podnevnim sa lokalnim Antalijasporom. Devetog januara na megdan naše klubu izaći će Pakhtakor iz Uzbekistana.
Šef stručnog štaba Milan Rastavac takođe je izrazio zadovoljstvo destinacijom i izborom protivnika, istakavši da je jedan od glavnih ciljeva, da se u Antaliji sakupi iskustvo igranja protiv internacionalnih protivnika.

– Primarni cilj nam je da pripremni period iskoristimo za uigravanje i formiranje tima, kao i formiranje našeg stila igre. Drago mi je zbog odličnih uslova koji nas očekuju u Turskoj, verujem da će igranje protiv kvalitetnih protivnika doprineti građenju neophodnog iskustva, koje nam je prekopotrebno za izlazak na evro-scenu – zadovoljno je prokomentarisao trener Nišlija Milan Rastavac.

Stručni štab Radničkog odlučio se da na pripreme povede sledeće fudbalere:

Vladimir Bajić, Milorad Kojić, Miloš Petrović, Radoš Bulatović, Nikola Stanković, Miloš Stanojević, Aleksa Jovanović, Lazar Arsić, Dušan Živković, Andreja Apostolović, Nikola Mitrović, Vladimir Volkov, Nikola Stevanović, Nemanja Ljubisavljević, Rijota Noma, Aleksandar Jovanović, Saša Stojanović, Anid Travančić, Lazar Ranđelović, Pavle Popara Milan Perendija i Elmin Hadžikadunić. Marko Mrkić će se naknadno priključiti pripremama u Turskoj.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com