Sport

Fudbaleri Radničkog iz Slovenije: “Jedva čekamo 12. jul”!

Fudbaleri Radničkog će kroz nekoliko dana okončati, po svemu sudeći, uspešne pripreme Sloveniji, gde ređaju pobedu za pobedom. Nišlije su u tri kontrolna meča savladale Krško, Goricu i Rabotnički, a od trijumfa više raduju odlične igre izabranika Nenada Lalatovića, koje deluju obećavajuće pred evropski debi 12. jula na stadionu “Čair”.

Podsećamo, Lalatović je po dolasku u niški klub izrazio želju da se ekipa priprema u Sloveniji, a čelnici kluba uslišili su mu ovu želju i ekspediciju poslali u Terme Čatež.

Aleksandar Stanisavljević jedan je od fudbalera sa evropskim iskustvom u nogama, a osim toga i ranije je trenirao pod komandom Nenada Lalatovića, za kojeg se ispostavilo da je dobro uigrao ekipu, a ostaje samo da dobru unutrašnju saradnju prenese i na teren.

Njegovo iskustvo biće od velike važnosti za ekipu koja je posle tri ipo decenije izvela Radnički na međunarodnu scenu.

“Pripreme idu odlično. Raduju nas pobede ali još važnije od toga jeste podizanje fizičke spreme. U tom segmentu dosta smo se poboljšali. Novi trener dosta pažnje pridaje tom aspektu i mislim da će Radnički biti ekipa koju će biti veoma teško nadtrčati u narednom prvenstvu” kaže Stanisavljević.

Ekipi su se u ovom prelaznom roku priključili Nermin Haskić, Đorđe Crnomarković, Taras Bondarenko, Radovan Pankov, Aleksandar Todorovski i Slađan Nikodijević, ali je i ostala okosnica tima iz prošle sezone.

Foto: Niške Vesti

“Dobro je što su došli novi igrači jer je sezona sa prvenstvom, Kupom i Evropom jako duga i svaki fudbaler je bitan šraf u mašineriji koja treba da izgura te napore sa maksimalnim zalaganjem” dodaje ofanzivni vezista.

Stanisavljević ima prilike da u Radničkom ponovo sarađuje sa nekadašnjim saigračima. To su Pankov (Vojvodina) i Crnomarković (saigrač iz Donjeg Srema), a o novajlijama u niškim redovima ima samo reči hvale.

“Dobro smo se slagali na terenu ranije, a ne vidim razloga da tako ne bude ponovo. Drago mi je što su momci došli u Radnički i zaista očekujem da se to poverenje koje imamo jedni u druge pokaže i na terenu.”

Vest da će Radnički u prvom kolu kvalifikacija igrati protiv ekipe iz Andore ili sa Malte obradovala je mnogobrojne niške navijače, a dva kluba već su odigrala međusobni duel. Gżira United FC, premijerligaš sa Malte slavio je u prvom susretu na gostujućem terenu u Andori sa 2:0, nad tamošnjim UE Sant Julia. Revanš na Malti biće odigran 5.jula kada se očekuje da ekipa Gzire samo potvrdi trijumf u ovom dvomeču.

“Verujte mi, svi u ekipi jedva čekamo 12. jul, tu prvu utakmicu u Evropi. Sve vreme tokom ovih priprema spremamo se baš za to. Ne razmišljamo mnogo o protivniku u drugom kolu, bitno nam je da prođemo prvo kolo, idemo korak po korak. Napravili smo veliki uspeh, uveli Radnički u Evropu posle 35 godina.” zaključuje Stanisavljević, koji dodaje da se šef struke bavi analizom malteške ekipe, a da će se svi detalji znati po povratku u Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com