Sport

Fudbal se vraća na Čair: U subotu Radnički-Voždovac

Nakon kraće pauze u prvenstvu fudbal se ponovo vraća na Čair. Radnički će u okviru 13.kola dočekati ekipu Voždovca a premijeru pred Meraklijama imaće novi šef struke Milan Đuričić.

Radnički je nakon blagog pada forme i krizne situacije koja ga je zadesila izvršio promenu na klupi, kada je Milan Đuričić zamenio Ivana Jevića. Uprkos najavama čelnika Radničkog da će Jević ostati u stručnom štabu, ovaj trener je ipak napustio Čair i sporazumno se rastao sa klubom.

Đuričić je prvu priliku da vodi nišku ekipu imao samo dan nakon angažovanja, na međunarodnoj proveri u Sofiji, gde su Nišlije odigrale nerešeno protiv lokalne ekipe Slavije (0:0).

Već u subotu ovog stručnjaka očekuje novi izazov, na Čair dolazi ekipa koju vodi Ilija Stolica, inače njegov nekadašnji saradnik.

“Mislim da smo dobili izuzetno teškog protivnika, vrlo su uigrani i napravili su ozbiljne rezultate u ovoj i prethodnoj sezoni. Očekujem pre svega obostrani dobar fudbal i pozitivan rezultat, jer je on od velike važnosti za naš klub.”, najavio je Đuričić.

Potom je analizirao protivnika koji se trenutno nalazi na 4.mestu tabele Superlige: “Jedna pre svega uređena ekipa, koja je usmerena ka posedu lopte. Igraju vrlo odgovorno, bez improvizacija, ali smatram da možemo da ih dobijemo agresivnom igrom malo više usmerenijom ka golu. Disciplina igre je ključ!”, dodaje šef.

Jasno je da su timu potrebne određene promene kako bi se što pre vratio na pobednički kolosek i počeo da beleži rezultate kakvi se od njega i očekuju. Tim povodom Đuričić je naglasio da će “insistirati na bržoj cirkulaciji lopte, bez neportrebnog zaustavljanja, da se pokaže zašto je Radnički jedan od najvećih klubova.” 

Svoja očekivanja izneo je i kapiten Radničkog, Aleksandar Jovanović, koji se usput osvrnuo i na trenutnu slabu tačku kluba, a to je podrška navijača.

“Naš cilj je da u nekoj bližoj budućnosti vratimo publiku na stadion. Nismo igrali bas najbolje nekoliko kola unazad, to se videlo i na tribinama, na poslednjoj utakmici naročito. Da bi to uspeli moramo da odigramo brže,bolje i borbenije, a prvu priliku za to imaćemo već u subotu. Težak raspored je pred nama, očekuju nas dueli sa ekipama koje se kao i mi bore za Evropu ali daćemo sve od sebe. Voždovac je stabilan klub koji je odlično vodjen ima dobre igrače, medjutim sve to imamo i mi i imamo snage i znanja da dodjemo do nova 3 boda.”,zaključuje Jovanović.

Jedna od karakteristika novog trenera je da mladi igrači vrlo često dobijaju priliku, a on kaže da zaslužuju poverenje uz određenu dozu odgovornosti. Jedan takav igrač koji će se u subotu naći u startnoj postavi je Marko Mrkić, koji je najavio tešku, ali utakmicu sa srećnim krajem:

“U goste nam dolazi veoma dobra ekipa koja je sa pravom u samom vrhu tabele. Međutim mi igramo pred našom publikom, trudićemo se da budemo maksimalno agresivni, da im ne damo puno prostora za igru, da mi budemo ti koji će dominirati i ako budemo sve ovo ispoštovali, sasvim je sigurno da možemo do pobede.”, optimističan je Mrkić.

O situaciji u igračkom kadru i potencijalnih 11 šef kaže da će sigurno na teren istrčati “najbolji igrači koje Radnički ima u tom momentu” a o povredama nije želeo da govori.

Utakmica će se igrati u subotu sa početkom u 16 časova, a karte po cenama od 150, 300 i 1500 dinara mogu se kupiti na dan utakmice na glavnoj biletarnici hale “Čair” od 10 časova, kao i na biletarnici sa istočne tribine stadiona od 15 časova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com