Društvo

Fruškogorska ulica urađena po projektnom planu – rešenje je kolektor

Nakon što je porodici Milovanović, koja živi na kraju Fruškogorske ulice, u petak posle nevremena poplavljeno dvorište, Niške Vesti su kontaktirale Direkciju za izgradnju Niša i zajedno sa Draganom Dimitrijevićem, koji je vršio nadzor radova, obišli ulicu i porodičnu kuću Dimitrijevića. Danas dvorište nije bilo poplavljeno, a Dimitrijević kaže da je ulica urađena po projektnom planu i da Direkcija više nema ovlašćenja da bilo šta radi u toj ulici.

FRUŠKOGORSKA URAĐENA PO PLANU

Milovanovići tvrde da problem plavljenja dvorišta imaju od februara ove godine, nešto više od dva meseca nakon što je Fruškogorska ulica dobila asfalt, o čemu se Niške Vesti pisale 6. maja.

Pre asfaltiranja, ova ulica imala je samo zemljani nasip, kazao je za Niške Vesti Dragan Dimitrijević, koji je, ispred Direkcije za izgradnju grada Niša, bio zadužen za nadzor radova. Danas je, zajedno sa novinarom Niških Vesti obišao ovu ulicu i dvorište porodice Milovanović.

“Vode danas nema u većoj količni kod njih, nego što ima kod svih. Kiša je svuda. Uostalom, voda i sa njihovog krova ide kroz oluke na tu površinu za koju kažu da se kvasi od obilnijih padavina. Moguće da je i od njhovih oluka, ne mora da znači da je sve od ulice.”

Mogući problem oluci na kući Milovanovića

Dimitrijević uverava da je ulica urađena po projektnom planu i propisno, pa i to što sa jedne strane ne postoji trotoar, ima opravdanja, jer se radi o privatnim posedima, a ne gradsko – građevinskom zemljištu.

Kuća porodice Milovanović nalazi se na samom kraju ulice, neposredno uz kuću postoji i nasip iza koga se nalazi železnička pruga. Dimitrijević ne spori da ulica ima problem, ali kaže da rešenje nije u rukama Direkcije.

 “Ovde postoji problem jer atmosferske vode nisu odvedene u kolektor,”, kazao je. Na naše pitanje kada će se to desiti, odgovorio je “Kada se opredele sredstva, reši imovina i sklope sve kockice koje dozvoljavaju da se sve reši na legalan način”.

Dvorište porodice Milovanović danas

U OČEKIVANJU KOLEKTORA

Posle poslednje kiše, nema poplave u dvorištu Milovanović. U međuvremenu, Ivan Milovanović je sam iskopao dva kanala kako bi vodu skrenuo sa puta prema svom dvorištu.

“Ja sam uradio koliko sam mogao, ali tu ima i kamenja i bojim se da će ti kanali brzo biti zatrpani”, kaže Milovanović.

Dakle, rešenje je u kolektoru, a dok do njega dođe, Milovanovićevi će kopati kanale oko kuće i gledati u nebo.

VREDNOST RADOVA OKO 8 MILIONA DINARA

Da podsetimo, radovi u Fruškogorskoj ulici u opštini Pantelej, počeli su u novembru prošle godine i završeni su u decembru. Po planu, u ovoj ulici je izgrađena atmosferska kanalizaciona mreža u dužini od 210 metara, postavljene cevi prečnika 300 milimetra, a vrednost radova iznosila je 2.475.277,26 dinara.

Takođe, izgrađen je i kolovoz i trotoar, dužina kolovoza je 200 metara, a širina 3, 5 metra. Ugovorena vrednost ovih radova bila je 5.450.681,41 dinara, a izvođač “ABM Putogradnja”. Radove su finansirali Republika Srbija – Ministrastvo privrede i Grad Niš preko Uprave za privredu, održivi razvoj i zaštitu životne sredine, piše sa sajtu Direkcije za izgradnju grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com