Kultura

Folklorci sa različitih krajeva sveta i večeras igraju za Nišlije

Na bini u Parku Svetog Save večeras će zaigrati sedam folklornih ansambala sa različitih strana sveta, kao i domaći ansambli iz Srbije. Ovim koncertom zvanično se i završava 11. po redu Međunarodni studentski festival folklora.

Peti dan ovogodišnjeg Festivala folklora je, kao što je i najavljivano, rezervisan za Niš. Pre koncerta će svi učesnici u 18h prodefilovati Obrenovićevom ulicom, uz igru i muziku, a zatim će se uputiti ka Parku Svetog Save. Koncert je otvoren za sve ljubitelje folklora.

“Na otvaranju smo priredili jednu nesvakidašnju atmosferu na ulicama Niša, ali sa sigurnošću mogu da najavim da će i zatvaranje biti veličanstveno, i da će duh koji smo uneli u naš grad ostati tu do sledeće godine i idućeg festivala“, kaže Dragana Petković, direktorka Studentskog kulturnog centra Niš.

Folkolorci iz Bugarske, Bolivije, Grčke, Gruzije, Kine, Kostarike i Meksika zaigraće večeras u Parku, uz pratnju svojih orkestara i muzike po kojima su njihovi domovi prepoznatljivi. Publici će se pokloniti i domaći ansambli, a koncert će, po tradiciji, zatvoriti niški domaćini Akademski folklorni ansambla “Oro”, iz Studentskog kulturnog centra Niš.

Podsetimo, Festival je svečano otvoren u ponedeljak, koncertom na Letnjoj pozornici, a zatim su u utorak, sredu i četvrtak, ovi čuvari tradicije svojih naroda nastupali u Beloj Palanci, Ražnju, Knjaževcu i Ćupriji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com