Društvo

Fiskalna lutrija: Trka za stan i kola kreće od Nove godine

Kandidati za vredne nagrade mogu biti svi punoletni građani Srbije koji sakupe najmanje 10 fiskalnih isečaka.

Račune treba poslati u kovertama koje se mogu besplatno preuzeti u bilo kojoj pošti u Srbiji.

Nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ počeće 1. januara, a nagradni fond obuhvata stan u Beogradu, automobile, putovanja u zemlji i inostranstvu i tehničku robu.

Igra će trajati do kraja marta 2017, a učesnici mogu biti svi punoletni građani Srbije koji sakupljaju fiskalne račune, rečeno je na konferenciji „Izlaz iz sive ekonomije“, koju su organizovali NALED i Američka privredna komora.

Račune koje sakupe počev od prvog radnog dana u Novoj godini građani će moći da šalju od 1. februara, i to u besplatnim kovertama na kojima će biti odštampan poštanski fah, a koje će moći da preuzmu u bilo kojoj pošti u Srbiji.

Na tim kovertama, građani treba da popune samo lične podatke – ime, prezime, adresu stanovanja, lični broj i kontakt telefon.

„Potrebno je prikupiti minimum 10 fiskalnih računa ili 10 slipova odnosno potvrda za plaćanje karticama minimalne vrednosti od 100 dinara po fiskalnom računu ili slipu. Planirano je da bude ukupno četiri izvlačenja koja će biti organizovana jednom nedeljno tokom marta, sve do 2. aprila, kada će biti izvučena glavna nagrada na kraju prvog ciklusa, a to je stan u Beogradu“, rekla je ministarka državne uprave, Ana Brnabić.

Nagradna igra i za lokalne samouprave

Paralelno sa nagradnom igrom sa računima organizovaće se i takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova, gde će nagrada za najaktivnije lokalne zajednice biti besplatna vaj-faj zona.

Kriterijumi za izbor najatraktivnijih lokalnih zajedica biće broj prikupljenih fiskalnih računa u odnosu na broj stanovnika i prosečna zarada na teritoriji lokalne samouprave, kako bi se eliminisale razlike u veličini i kupovnoj moći među opštinama i gradovima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com