Društvo

Filolzofskom fakultetu stigla akreditacija za nemački jezik i književnost

Filozofski fakultet Univerziteta u Nišu dobio je akreditaciju za studije Nemačkog jezika i književnosti. Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta konstatovala je da ova visokoškolska ustanova ispunjava sve uslove za ovaj studijski program koji će od sada biti dostupan svim zainteresovanim studentima.

“S obzirom na to da za ovaj program vlada veliko interesovanje, uskoro će biti raspisan vanredni konkurs za prijemni ispit kako bi se budući studenti germanistike što pre pridružili kolegama sa drugih studijskih programa. Konkurs će biti raspisan za 30 studrnata, koliko je i predviđeno akreditacijom”, kažu na Filozofskom fakultetu. “Planirano je da indeksi prvoj generaciji brucoša budu uručeni na Dan fakulteta, 9. novembra, a više informacija o prijemnom ispitu, potrebnim dokumentima i uslovima upisa biće uskoro objavljeno”.

Studije Nemačkog jezika i književnosti su 13. studijski program u okviru osnovnih akademskih studija na Filozofskom fakultetu u Nišu.

“Uspešno akreditovanje ovog programa pokazuje da naš fakultet prati potrebe studenata ovog dela zemlje, ali i trendove u obrazovanju, nauci i na tržištu rada i tim trendovima se uspešno prilagođava”, dodaju iz dekanata ovog fakulteta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com