Kultura

Filmovi “Voljeni” i “Utoja 22. juli” zatvaraju 14. filmski festival Slobodna zona u Nišu

Poslednje večeri, 12. novembra 2018. godine, četrnaestog festivala filmskih ostvarenja Slobodna zona biće prikazana dva filma: “Voljeni” brazilskog reditelja Gustava Picija, od 18.00 časova i “Utoja 22.juli” čiju režiju potpisuje Erik Pope.

Voljeni:

U Petropolisu nedaleko od Ria de Žaneira žive Irena, Klaus i njihova četiri sina. Najstariji je talentovani rukometaš koga angažuje profesionalni tim iz Nemačke. Iako svesna da će deca jednog dana svakako otići od kuće, Ireni ovaj iznenadni rastanak teško pada. Što se dan njegovog odlaska više približava, u njeno srce se istovremeno useljavaju i ponos i briga. Kako će njen sin u dalekom svetu bez nje?

Trejler

Utoja 22. juli:

Naoružani ekstremista je 22. Jula 2011. godine napao više od 500 mladih u letnjem kampu na ostrvu Utoja u blizini Osla. Ranije tog dana, isti čovek je postavio bombu u Vladinu zgradu u Oslu. Priča prati Kaju (18) i njene prijatelje koji su se tog kobnog dana našli u kampu na ostrvu Utoja.

Trejler

Projekcije filmova se održavaju u Niškom kulturnom centru.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com