Kultura

Film o niškim SRCIMA razgalio Vlasotinčane (FOTO+VIDEO)

Dokumentarni film o legendarnoj niškoj grupi Lutajuća srca-arhiv emocija, premijerno je prikazan u Vlasotincu. Divne kritike i odlična zabava nakon projekcije slika su jučerašnje premijere.

Projekcija je organizovana u letnjoj bašti Poslastičare „Pet plus“  u okviru filmsko-muzičke večeri pod nazivom „Brod za sreću“ preko pedesetak ljubitelja dobrog zvuka.

“Film je probudio sećanja i emocije iz vremena kada su se spajali lepi stihovi i prelepa muzika. Bašta koja podseća na atmosferu karakterističnu za morske ugođaje bila je premala za one koji su zeleli da gledaju film i razgovaraju sa nama”, kaže Miroljub Jovanović za Niške Vesti.
Foto: Niške Vesti

Organizatori su se potrudili da i publiku uključe u interaktivnos ugođaja, postavljajući zadatke da naprave brodove od papira u smislu asocijacije na naslov hita pesme “Brod za sreću. Nagrada je bila torta u obliku broda, dodaje popularni Mika tambura.

“Dobili smo i zahvalnicu za saradnju i to me posebno raduje, jer tako možemo da nastavimo i još više razvijamo našu saradnju”, kaže Oliver Paunović, producent.

Ljubazni domaćini su se potrudili da se Nišlije osećaju kao na domaćem terenu.

Grupa entuzijasta iz Vlasotinca, koji vole umetnost i imaju zelju da ponuda dešavanja iz oblasti kulture i umetnosti u gradu bude bogatija, u saradnji i uz veliko razumevanje i podršku Olivera Paunovića, organizovali su ovo veče, kažu organizatori.

Foto: Niške Vesti

“Sudeći po utiscima prisutnih, Brod za sreću je sinoć zaplovio punim jedrima i sa sobom doneo talas pozitivnih emocija…Mnogi od prisutnih su nakon večeri izjavili da su puni utisaka i da je potrebno više ovakvih dogadjaja”, rekla je za Niške Vesti Tatjana Ilić.

Saradnja udruženja iz Vlasotinca sa niškim City Marketing Centrom je započela tokom maja meseca, kada je u prostoru Narodne biblioteke Desanka Maksimović, prikazan film Ceo svet u jednoj dolini…u okviru 4. Medjunarodnog Underground festa.

U drugom delu veceri, akordima pesme Lutajućih srca – Još malo, kao uvodnom, a kasnije i repertoarom 70-tih odina veče je upotpunio svirkom na gitari i pesmom Predrag Zivković Peka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com