Društvo

Filipinci kupili zemljište kod Niške Banje za izgradnju fabrike

Filipinska kompanija koja proizvodi auto-delove je za oko 2 miliona evra kupila 5 hektara zemljišta na Loznom kalemu kod Niške Banje, a izgradnja fabrike počinje na leto.

Nova fabrika bi u narednih 10 godina trebalo da zaposli 1.250 ljudi, najavljuju investitori.

Ugovor o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta na lokaciji Lozni Kalem, površine oko pet hektara, u Gradskoj kući su potpisali gradonačelnik Niša Darko Bulatović i direktor kompanije IMI Erik de Kandido, a na taj način je počela realizacija investicije izgradnje fabrike ove kompanije.

Prema rečima gradonačelnika Bulatovića, investitor je na javnom nadmetanju po tržišnoj ceni od 236 451 008,00 dinara kupio zemljište za realizaciju investicionog projekta i uz pomoć Vlade Srbije i Grada Niša pokrenuće proizvodni pogon i zaposliti 1250 radnika.

“U ovoj fabrici biće zaposlen veliki broj visokoškolaca, uglavnom inženjera. Gradonačelnik je ovom prilikom rekao da će Grad i Elektronski fakultet pružiti svu neophodnu podršku investitoru kako bi se ova investicija realizovala u skladu sa planovima i dinamikom koja je ranije dogovorena sa kompanijom IMI”, ističe Bulatović.

Direktor IMI-ja Erik de Kandido najavio je da se u leto očekuje i polaganje kamena temeljca. Inače, kompanija Integrated MicroElectronics Incorporated (IMI), Filipini  bavi se sastavljanjem mikroelektronskih komponenti, prevashodno za automobilsku industriju.

Memorandum o razumevanju sa Republikom Srbijom i Gradom Nišom potpisali su 19. avgusta 2016. Ukupna vrednost ove investicije u osnovna sredstva za period od 2016. do 2026. godine je 32 329 000 evra.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com