Kultura

Festival “Rock in Niš” stiže u Tvrđavu!

Festival pod nazivom “Rock in Niš” održaće se po drugi put, u okviru turneje “Ride To Rock Europe”. Ovaj dvodnevni festival očekuje nas 15. i 16. juna na platou u Tvrđavi, gde će biti postavljen glavni stejdž i na kome će nastupiti metal, rock i bluz bendovi.

Prvog festivalskog dana nastupiće Hazel, Neters Shrine, War Engine, Deadly Mosh, Najda & Smak Tribute, Void InnSlave Pit, dok će drugog dana na scenu izaći Reinconnected, Kramer, Bluz Masina, Evolucija, Jenner, Motorcharge, RevolutionAxecutor.

 

Foto: Media i reform centar Niš

“Zadovoljni smo saradnjom sa vašim gradom i mladom rok organizacijom sa kojom  ćemo i u narednom periodu sarađivati. Ljubitelji roka, bluza i metala su obični ljudi i koje ne viđate na televiziji i u magazinima. Poznati smo pravim ljubiteljima roka i drago nam je što nas balkanski region uvek dočekuje širom otvorenih ruku”, izjavio je Wade Childs iz organizacije “Ride To Rock Serbia”.

Dodao je da se ovim promoviše isključivo ljubav, jer se njihova organizacija zalaže za borbu protv droge, nasilja i konflikta. Obećao je svim posetiocima, pored besplatnog ulaza i jeftino pivo u ponudi.

Jedan od ciljeva organizacije ovakve manifestacije jeste i vraćanje rok muzike na “stare staze”.

Foto: Media i reform centar Niš

“Ja sam neko ko živi od muzike, i ne prihvatam to da u Nišu nema roka, pa da sada govorimo o tome kao da se rok vraća na neka velika vrata i slično. Uvek smo imali grupe koje možda nisu imale dovoljno prostora da pokažu svoje autorsko znanje. Ima puno Nišlija koje vole rok muziku. Ovo je veliki plus za naš grad i ovaj festival polako postaje tradicionalan, nadam se da će se organizovati i u narednim godinama.” nadovezao se Dejan Najdanović iz grupe Smak.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com