Društvo

Evropska nedelja sporta obeležena u niškoj Tvrđavi (FOTO)

Savez za školski sport Srbije u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, Olimpijskim komitetom Srbije, Savezom za školski sport grada Niša pod pokroviteljstvom Kancelarije Evropske unije u Srbiji organizovala je sportski dan u Nišu u okviru Evropske nedelje sporta i obeležavanja kulturnog nasleđa Evrope koji je održan na glavnom platou u niškoj Tvrđavi.

Organizaciju sportskog dana pomogli su još i Organizacija “Crveni krst” sa svojim volonterima i Turistička organizacija Niša koja je organizovala razgledanje Tvrđave za đake koji nisu iz Niša.

Evropska nedelja sporta je inicijativa Evropske komisije. Održava se širom Evrope sa ciljem učešće mladih u sportu i rekreaciji, sa ciljem da pozove na fizičku aktivnost i zdrave stilove života. U ovoj akciji učešće uzima 10 miliona učesnika iz 32 zemlje Evrope na preko 26 hiljada sportskih događaja.

Na sportskom danu  koji je organizovan u Nišu učestvovali su najmlađi sportisti, polaznici projekta „Sport u škole“ i učenici niških, aleksinačkih i pirotskih osnovnih škola.

Pored Jovana Jovanovića koji je član Upravnog odbora Saveza za školski sport na nivou Srbije i Steffen HUDOLIN, Šef operacija – Section II obratio se mališanima i poželeo im sreću u ovom lepom sportskom druženju.

Đaci su proveravali spretnost, brzinu i sportski duh kroz 4 stanice koje se sastoje od Štafetnih igara, Radionice padobran, Radionice Štap i kanap i Atletskog poligona.

Na igrama koje su održane u niškoj Tvrđavi deca su imala zadatak da njihov tim bude najbolji što može, nije bilo bitno da li bolji od drugih.

Druženje u Nišu treba da podseti da treba da razvijemo sportski duh kod dece, da im budemo podrška, ljubav i sigurnost. Samo uz podršku porodice, sport možemo približiti deci. Uzimanjem onog najboljeg iz sporta, obezbeđivanjem pozitivnih iskustava i sticanjem sportskih veština kažu u Savezu za školski sport Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com