Sport

Evropa na Čairu: Pjer Van Hojdonk u poseti Radničkom

Nekadašnji čuveni holandski reprezentativac Pjer van Hojdonk u četvrtak i petak bio je specijalni gost Fudbalskog kluba Radnički.

Bivši fudbaler Fejenorda, Seltika, Fenerbahčea, Notingem Foresta, Benfike, Vitesea i Brede došao je u Niš na poziv svog saigrača iz Vitesea Nenada Grozdića, koji sada obavlja funkciju šefa razvoja Omladinske škole FK Radnički, sa ciljem da se klub i škola promovišu na najbolji mogući način i da se uspostavi dugoročna saradnja.

 

U svojoj dvodnevnoj poseti Van Hojdonk je u četvrtak gostovao na treningu prvog tima Radničkog na Čairu, gde se upoznao sa bogatom istorijom kluba i razgovarao sa fudbalerima i članovima stručnog štaba. Nakon posete stadionu bio je učesnik tribine u Niškom kulturnom centru na kojoj je sa građanima Niša razgovarao o fudbalskim temama.

Drugi dan bio je rezervisan za javni trening sa svim selekcijama Omladinske škole Radničkog “Ivan Krstić-Beli”. Van Hojdonk družio se sa mladim fudbalerima, delio autograme, preneo važne poruke i pokazao svoje izuzetne fudbalske veštine.

Raduje me ova slika na stadionu Čair. Omladinska škola je ogledalo svakog kluba i broj dece na današnjem treningu na mene je ostavio jak utisak. Došao sam ovde na poziv mog velokog prijatelja Grozdića i za ova dva dana se upoznao sa značajnim projektima koje ima Radnički. Naravno, da bi se sve dovelo na vrhunski nivo, potrebno je popraviti infrastrukturu, a ja sam u razgovoru sa ljudima iz kluba saznao da se na tome uveliko radi. Na ovom treningu sam video puno talentovane dece i ukoliko se sa njima bude kvalitetno radilo Radnički će imati svetlu budućnost.” izjavio je Van Hojdonk nakon današnjeg druženja sa mladim talentima Radničkog i dodao da će uskoro uzvratiti gostoprimstvo na koje je ovde naišao.

Slavni fudbaler se susreo i sa predsednikom Radničkog sa zamrznutom funkcijom Ivicom Tončevim, koji nije skrivao zadovoljstvo zbog dolaska Holanđanina.

Prilikom dolaska u Radnički, sadašnja uprava je zacrtala tri cilja. Prvi je izlazak na međunarodnu scenu, drugi je finasijska konsolidacija kluba, a treći podizanje Omladinske škole na viši nivo. Dolazak Van Hojdonka je samo jedan u nizu naših projekata za Omladinsku školu. Dolazak jedne ovakve zvezde je bitan za promociju kluba, a mogu i da najavim da će jedna grupa naših mlađiih igrača za mesec dana otputovati u Holandiju, kako bi na licu mesta videli gde se nalaze u odnosu na svoje tamošnje vršnjake” rekao je Tončev.

Foto: Niške Vesti

Van Hojdonk danas odlazi iz Niša sa najlepšim utiscima koji se odnose pre svega na gostoprimstvo, ljubaznost i uopšte zainteresovanost za bitnu temu kao što je najvažnija sporedna stvar na svetu.

Radnički je ovim potezom na par dana približio Evropu klubu i napravio svojevrsnu uvertiru, s obzirom da navijači veruju i nadaju se da će slavni “Real sa Nišave” ponovo zaigrati na međunarodnoj sceni. 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com