Sport

Evo šta je “Suva extreme challenge”

12. i 13 avgusta za sve ljubitelje biciklizma u Nišu i ovom delu Srbije biće organizovan “Suva extreme challenge” koji će okupiti sportiste, planinske trkače, biciklite rekreativce sa ciljem da uživaju u prirodnim lepotama koje nudi Suva planina. Događaj je nazvan “esktremni izazov”.

U zavisnosti od spremnosti, svi prijavljeni biciklisti moći će da odaberu stazu koji će voziti. Za bicikliste koji su kondiciji pravi “challenge” je staza duga 55 kilometara sa usponom na2400 metara nadmorske visine.

Za one koji su manje pripremljeni za fizičke izazove, pripremljena je duplo kraća staza 25 km do uspona na 1080 metara nadmorske visine.

Start je u Niškoj Banji, preko Crnog kamena, Bojaninih voda, do manastira Veta, preko Donje Studene i Korirnika, pa nazad do Niške Banje.

U ovoj trci moći će da učestvuju i trkači sa tazom dugom 15 kilometara i usponom od 800 metara.

Iz biciklističkog kluba “Naisus 018” poručuju da sve učesnike očekuje dobra zabava i živopisni predeli netaknute prirode.

Bliže informacije za predstojeći događaj mogu se dobiti u GO Niška Banja i u biciklističkom klubu “Naisus 018”.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com