Društvo

Evo kako je bilo prve dve večeri MEDIJANA FESTA (FOTO)

Gradska opština Medijana ove godine dvanaesti put organizuje Medijana fest. Dečji i večernji program održava se od 21. jula do 11. avgusta u parku Sveti Sava svakog petka i subote u periodu od 18 do 23.30 sati. Prve večeri nastupio je niški bend  Very Naiss, a druge Danijel Kajmakoski.

Tradicionalno, dečji program organizovan je kroz niz interaktivnih radionica u okviru kojih će učiti dekupaž tehniku, pravljenje gipsanih figurica, oslikavanje lica, ali i kako se hekla i plete za šta je ove godine zaduženo UG „Višnja“.

Mališani će se družiti i sa animatorima i maskotama najpopularnijih likova iz crtanih filmova škole glume Dragane Plavšić.

Na otvaranju Medijana festa u okviru dečjeg programa izvedena je i predstava Pozorišta lutaka Niš „Luckasti klovnovi“.

Sa niškim lutkarima mališani će se družiti i 11. avgusta kada će videti predstavu „Priča o vodi“.

“U okviru dečjeg programa 28. jula, zahvaljujući Dečjem kulturno obrazovnom centru uživaćemo u retrospektivi Majske pesme, a 4. avgusta posetiće nas i Dečji karavan”, najavljuju iz opštine Medijana.

Prve festivalske večeri nastupio je niški bend “Very Naiss” koji je za kratko vreme napravio fantastičnu atmosferu. Zanimljive obrade velikih hitova i uvek popularna i vesela romska muzika odzvanjala je parkom Sveti Sava ne ostavljajući prisutne ravnodušnim. Ceo park igrao je i pevao sa momcima iz benda Very Naiss.

U subotu 22. jula nastup Danijela Kajmakoskog oduševio je Nišlije. Odabrane numere iz minuta u minut privlačile su sve veći broj naših sugrađana koji su u glas sa našom zvezdom pevali i igrali. Sjajan provod i atmosferu prekinuo je letnji pljusak, ali čak ni on nije pokvario utisak koji su Nišlije ponele sa ovog koncerta.

Tokom  ovogodišnjeg Medijana festa u parku Sveti Sava svoj punkt za druženje sa mališanima ima i NURDOR koji prikuplja sredstva za završetak druge faze izgradnje onkološkog odeljenja Dečje klinike u Nišu.

“Tu su i njihove donatorske kutije pa molimo građane da pomognu ovu akciju dobrovoljnim prilozima onoliko koliko su u prilici .Tokom ovog vikenda prikupljeno je 31 859 dinara od donacija građana. Slanjem SMS-a na 1150 takođe se prikupljaju sredstva”, apeluju iz najveće niške gradske opštine.

Da podestimo, Gradska opština Medijana dala je pola miliona dinara za izgradnju ovog onkološkog odeljenja, a Danijel Kajmakoski je obećao da će rado nekim svojim nastupom pomoći ovu humanu akciju.

Do kraja Medijana festa Nišlije će imati priliku da čuju i druže se sa niškim Senkama i rok bendovima pobednicima Balkanroka,a od zvezda srpske scene dolaze Lena Kovačević, Tijana Dapčević i Legende.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com