Društvo

EBEC Challenge Balkan 2018 okuplja najbolje inženjere iz regiona

Lokalna grupa Udruženja Studenata Tehnike Evrope – BEST Niš – ove godine organizuje Regionalnu rundu inženjerskog takmičenja EBEC Challenge Balkan, koja će trajati od 11. do 15. maja. Pored pobednika niške lokalne runde, ovo takmičenje će okupiti najbolje inženjere iz još 7 gradova iz regiona.

Svečano otvaranje ovog događaja biće održano 11. maja u sali Univerziteta u Nišu.

Regionalna runda inženjerskog takmičenja EBEC Challenge Balkan​ će trajati od 11. do 15. maja​. Pored pobednika niške lokalne runde, ovo takmičenje će okupiti najbolje inženjere iz još 7 gradova iz regiona.

EBEC Challenge Balkan organizuju lokalne BEST grupe iz Beograda​, ​Maribora​, Mostara​, ​Niša​, ​Novog Sada​, ​Podgorice​, ​Skoplja ​i ​Zagreba​. Ukupno 64 najboljih inženjera, pobednika lokalnih rundi iz navedenih gradova, takmičiće se u dve kategorije: Case Study ​i Team Design​.

Resursi i vreme koji su takmičarima na raspolaganju su ograničeni, te su improvizacija i domišljatost osnovni postulati takmičenja. Četvoročlani tim napravljenu spravu testira pred publikom i stručnim žirijem.

Team Design je jedna od najpopularnijih i najkreativnijih kategorija studentskih takmičenja i zahteva rešavanje određenog inženjerskog problema konstruisanjem makete koja vrši zadatu funkciju, kao što su dizalica, katapult, letelica ili slično.

Case Study je kategorija koja od takmičara zahteva da daju konceptualno rešenje nekog menadžerskog ili tehničkog problema. Učesnici treba da predvide skup rešenja koje će da istakne njihovo poznavanje problema i tehnika za njihovo rešavanje. U ovoj kategoriji studenti moraju da pokažu svoje znanje, iskustvo i originalnost, ali i da se istaknu svojim retoričkim sposobnostima.

Generalni pokrovitelj takmičenja EBEC Challenge Balkan je kompanija Leoni, čiji će predstavnici osmisliti zadatke koje će učesnici rešavati.

Evropsko BEST inženjersko takmičenje – EBEC Challenge je projekat Udruženja studenata tehnike Evrope – BEST, koja je neprofitna apolitična organizacija. Lokalne BEST grupe postoje na 95 univerziteta u 32 države Evrope i broje više od 3500 članova!

Više informacija o takmičenju možete pronaći na sajtu www.ebecbalkan.com

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com